Solymár feltételekhez szabja az M0 északi szektorának építését

Solymár feltételekhez szabja az M0 északi szektorának építését
Az M0 autóút északi szektorának építése érinti Solymár területét is a 11-es és a 10-es utak összekötése kapcsán. Solymárnak emiatt módosítania kell településrendezési eszközeit – áll az önkormányzat ezzel összefüggő határozatában. Minderre a solymaronline.hu hívta fel a figyelmet.

 
A település hírportálja szerint a képviselő-testület úgy döntött, hogy a települést érintő, várható jelentős forgalomnövekedés miatt, már a tervezői szerződéshez is csak feltételekkel járul hozzá.
 
 A feltételek a következők:
 
- temetői körforgalom megépítése
- Munkás–Anna–Kápolna és Anna–Kápolna–Kökörcsin utcák közötti kapaszkodósáv létesítése
- meglévő gyalogos-átkelőhelyek nyomógombos-jelzőlámpássá átépítése, Mátyás király u. – Várhegy u. elágazásnál lévő gyalogátkelőhely, Rózsika u. 2. sz. előtti gyalogátkelőhely (Anna kápolna), Tersztyánszky u. 46.sz. előtti gyalogátkelőhely (Sportpálya),Tersztyánszky u. 72. sz. előtti gyalogátkelőhely (Váczi M. u.)
- közlekedésfejlesztési beruházások (közvilágítás korszerűsítése az átmenő főútvonalakon a közintézmények és útkereszteződések mentén, térfigyelő kamerák bővítése, korszerűsítése)
- kerékpárutak építése (Külső Bécsi út, Akácfa utca,Vasút és Terstyánszky utcában a csapadékvíz elvezető rendszer átalakításával)
- Vasút utca páros számú oldalán járdaépítés
 

view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel