Erdő-mező Hársfákat és platánokat ültettek Piliscsabán

Hársfákat és platánokat ültettek Piliscsabán

Rozovics Ferenc szakértő, főtanácsos ellenőrzése mellett szerdán hársfákat és platánokat ültettek Piliscsabán - közölte Facebook oldalán Gáspár Csaba, a település polgármestere. A NIF a vasútfelújítás miatt kivágott, majdnem 150 éves helyi fát kompenzálná az adománnyal.

Helyi Rímek blog: Búcsú a piliscsabai öreg hársfától

Ugyan nem helyi a szerző, de térségi aktualitással rendelkezik az alábbi vers. Mint arról a Varkapu.info már beszámolt, egy 150 éves hársfát vágtak ki Piliscsabán a hétvégén a vasútfelújítás miatt. Ez adja az apropóját Váci Mihály költeményének.

Erdő-mező 40 fát ígér az öreg hárs helyett a NIF

40 fát ígér az öreg hárs helyett a NIF

Gyökérzetével a síneket is elmozdíthatta volna, ágai a vasúti vezetékbe akadhatnak - ezekkel indokolta a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. (NIF) a piliscsabai őshárfa kivágását. A 150 éves fát civilek, köztük a Kossuth-díjas Hobo is próbálta megvédeni, hiába. Az akciót a piliscsabai polgármester is ellenezte, szombat reggel mégis kidöntötték a piliscsabai 'Öreg hárspolgárt'. A NIF 40 új fa elültetését ígéri a település pályaudvarán.

Erdő-mező Döbbenet! Kivágták a piliscsabai öreg hársfát

Döbbenet! Kivágták a piliscsabai öreg hársfát

Komoly konfliktus alakult ki Piliscsabán a helyiek és a vasútépítők között. Az ok: az ígéretek ellenére szombaton kivágtak egy százötven éves hársfát, ami annyira népszerű volt, hogy még saját Facebook-oldalt is kapott. Délelőtt itt jelent meg a hír: „hatalmas zuhanással és robajjal ért véget, ebben a percben egy 150 éves történet”.

Erdő-mező Péntek reggel kivágják a piliscsabai öreg hársfát?

Péntek reggel kivágják a piliscsabai öreg hársfát?

Csütörtök este több helyen is megjelent a hír, hogy ígéretek ellenére péntek reggel 7 órakor mégis ki akarják vágni a 150 éves piliscsabai hársfát. Szombaton már tüntettek a helyi védettség alatt álló matuzsálem miatt, most a szervezők újra demonstrációra készülnek.

Erdő-mező Az idős hársfa megmentéséért demonstráltak Piliscsabán (+Képek)

Az idős hársfa megmentéséért demonstráltak Piliscsabán (+Képek)

Egy 150 éves hársfa megmentéséért demonstráltak a civilek Piliscsabán március 16-án, miután két nappal korábban a térségben rekonstrukciót folytató MÁV képviselői bejelentették a matuzsálemi kort megélt fa kivágását.

Erdő-mező 170 éves hársfát akarnak kivágni Piliscsabán - szombaton demonstrálnak a helyiek

170 éves hársfát akarnak kivágni Piliscsabán - szombaton demonstrálnak a helyiek

Egy 170 éves, egészséges hársfát akarnak kivágni Piliscsabán a vasútfejlesztés érdekében, amit a helyiek nem néznek jó szemmel. Szombaton délben demonstrációt tartanak a fánál, hogy megóvják a helyi védettséget élvező növényt.

view counter

Közelgő események

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Első és egyedülálló 4 csillagos szálloda a Zsámbéki-Medencében.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel