Január végétől lehet pályázni csapadékvíz-elvezetés támogatására Pest megyében

09:03 | 2019 01. 14.

Kategóriák: Pályázatok

2019. január 23-tól lehet pályázni a települések csapadékvíz-gazdálkodásának fejlesztését, korszerűsítését célzó pályázati kiírásra, 4 milliárd forintos keretösszeggel Pest megyében.

A pályázati kiírás Pest megye településein olyan fejlesztések támogatására irányul, melyek megakadályozzák az utóbbi 10 évben igazolhatóan bekövetkezett káresemények megismétlődését, csökkentik a káresemények mértékét vagy gyakoriságát, elősegítik a vízkárok enyhítését, és hozzájárulnak egy biztonságosan működő és fenntartható települési csapadékvíz-gazdálkodási rendszer kialakításához.

A pályázati kiírás a település vagy településrész csapadékvíz-gazdálkodási rendszerének komplex fejlesztését célozza olyan infrastruktúra-fejlesztések támogatásával, amelyek javítják a települések általános környezeti állapotát, a beruházások során olyan technológiák, módszerek alkalmazását, melyek környezet- és természetvédő módon biztosítják a megépített infrastruktúra és a település működését, elősegítik a fenntartható fejlődést.

A támogatási kérelmeket 2019. január 23-án reggel 8 órától nyújthatják be a pályázók a Magyar Államkincstár honlapján.

  • Pályázók köre: Pest megyei települési önkormányzatok
  • Rendelkezésre álló forrás: 4 milliárd Ft
  • Támogatás mértéke: 40 -300 millió forint 
  • Támogatási intenzitás: 75-95% (a település adóerő-képességétől függően)

(Pest megyei portál)

Címkék: , , , , , , , ,