Erdő-mező A STIHL nagykövete a Pilis lábánál hirdetett harcot a parlagfű ellen (+VIDEÓ)

A STIHL nagykövete a Pilis lábánál hirdetett harcot a parlagfű ellen (+VIDEÓ)
A parlagfű elleni védekezést nem lehet eléggé korán kezdeni, s mivel gyakorlatilag Magyarországon minden ötödik ember érintett, kiemelten fontos a lakosság hozzáállása az irtáshoz - vallják az Andreas STIHL Kft.-nél.

Erdő-mező Indul a parlagfűszezon

Indul a parlagfűszezon
Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal és az Országos Közegészségügyi Központ Aerobiológiai Monitorozási Hálózata felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy augusztus elején a parlagfű virágpora országszerte megjelent a pollencsapdákban, augusztus második hetétől pedig már várhatóan mindenhol tüneteket okozó koncentrációban lesz jelen a levegőben. 

Közélet Kötelező parlagfű-mentesítés – Légi felderítéssel is ellenőriznek a hatóságok

Kötelező parlagfű-mentesítés – Légi felderítéssel is ellenőriznek a hatóságok
A Földművelésügyi Minisztérium rendelkezése alapján 2015. augusztus 10-11-én Pest megye teljes területét érintően légi (helikopteres) parlagfű felderítésre kerül sor. A felderítés célja, hogy a megyében található valamennyi parlagfűvel fertőzött termőföldterületet felmérjék a hatóságok annak érdekében, hogy megakadályozható legyen a növény súlyosan allergén pollenjének levegőbe kerülése.

Erdő-mező Már csak másfél hét van a határidőig, utána bírság jár a parlagfűért

Már csak másfél hét van a határidőig, utána bírság jár a parlagfűért

Június 30-án jár le a türelmi idő. A Vidékfejlesztési Minisztérium már az MTI-hez eljuttatott, május végi közleményében is arra hívta fel a figyelmet, hogy a parlagfű-mentesítést érdemes minél előbb elkezdeni, ugyanis a gyomnövény számára kedvező időjárás miatt intenzív növekedésre lehet számítani.

Erdő-mező Elindult a Parlagfű Bejelentő Rendszer

Elindult a Parlagfű Bejelentő Rendszer

A parlagfüves területek felderítése és azok számának csökkentése érdekében a Vidékfejlesztési Minisztérium megbízásából kifejlesztésre került egy ún. Parlagfű Bejelentő Rendszer (PBR). A rendszer célja a hatósági eljárásban közreműködő szervezetek és a lakosság információáramlásának gyorsabbá és pontosabbá tétele.

Közélet Parlagfűirtással az egészséges környezetért

Parlagfűirtással az egészséges környezetért

Hazánkban jelenleg közel 3 millió allergiás megbetegedésben szenvedő embertársunknak a parlagfű okozza a legerőteljesebb tüneteket. A probléma kiküszöbölése érdekében kérjük olvassák figyelmesen a Budakörnyéki Körzeti Földhivatal felhívását.

Erdő-mező Akár többmilliós bírságot is kaphat, aki nem küzd a parlagfű ellen

Akár többmilliós bírságot is kaphat, aki nem küzd a parlagfű ellen

A földhasználó köteles az adott év június 30. napjáig az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni, és ezt követően ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig folyamatosan fenntartani.

Erdő-mező Az 1% nem adható parlagfű-mentesítésre

Az 1% nem adható parlagfű-mentesítésre

A 2011. évben benyújtott 1 százalékos rendelkező nyilatkozatokban nem lehet a parlagfű mentesítés feladatai költségvetési előirányzatot megjelölni. A 1053 számú személyi jövedelemadó bevallás nyomtatott kitöltési útmutatója szerint az 1 százalékos összeget a parlagfű mentesítés feladatainak támogatására is fel lehet ajánlani - de ez hibás.

Erdő-mező Februárban megkezdődött a pollenszezon

Februárban megkezdődött a pollenszezon

Az ÁNTSZ Aerobiológiai Hálózatának mérései szerint a tavaszi pollenszezon idén a rövid ideig tartó tavaszias időben, már február első hetében elkezdődött. A tapasztalatok egyébként azt mutatták, hogy a pollenszezon a 2000-es évek közepéig február közepétől október végéig tart.

view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Első és egyedülálló 4 csillagos szálloda a Zsámbéki-Medencében.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel