Erdő-mező Kirándulás Aynard lovag várába

Kirándulás Aynard lovag várába
A Piliscsabai ,,Klotildliget " Községszépítő és Természetvédő Egyesület szeretettel vár minden érdeklődőt a XI. emléktúrára, amelyet Piliscsaba 743 éves, 1274. május 17-i határbejáró oklevelének tiszteletére rendeznek. A túra útvonala Hajnár mezején keresztül visz, Aynard lovag várának egykori helyére.

Kultúra Radványi Béla könyvbemutatója Piliscsabán

Radványi Béla könyvbemutatója Piliscsabán
November 22-én, kedden Radványi Béla, könyvtáros-történész mutatja be könyvét a piliscsabai Klarissza-házban. Minden érdeklődőt szeretettel vár!

Erdő-mező Álmos-napi határbejáró túra történelmi előadásokkal

Álmos-napi határbejáró túra történelmi előadásokkal
A Piliscsabai "Klotildliget" Községszépítő és Természetvédő Közhasznú Egyesület egy tavaszi, kényelmes határbejáró kirándulásra hívja a természet és a történelem kedvelőit február 20-án, szombaton. A túra során Radványi Béla, könyvtáros-történész előadása lesz hallható.

Erdő-mező Kirándulás a vörösvári csata helyszínére

Kirándulás a vörösvári csata helyszínére
Augusztus 29-én, szombaton a török ellen vívott győztes vörösvári csatára emlékezve túrára hív minden érdeklődőt Radványi Béla könyvtáros-történész, a Piliscsabai „Klotildliget” Községszépítő és Természetvédő Egyesület és Botzheim István egykori vörösvári polgármester, helytörténész. 

Kultúra Történelmi előadássorozat Perbálon

Történelmi előadássorozat Perbálon

Történelmi előadássorozatra várnak a szervezők minden érdeklődőt Perbálon. Az első alkalmat február 12-én, csütörtökön Ungváry Krisztián történész közreműködésével tartják. Márciusban Hazenauer Dániel és Radványi Béla előadása lesz hallható.

Közélet Decemberi programok a piliscsabai Klarissza-házban

Decemberi programok a piliscsabai Klarissza-házban
Decemberben is színes programokat kínál a piliscsabai Klarissza-ház. Többek között történelmi előadással, kézműves foglalkozással, adventi koncerttel várják az érdeklődőket.

Kultúra Radványi Béla ismét kirándulni hív

Radványi Béla ismét kirándulni hív

A közel két évig tartó piliscsabai határbejárás tavaly májusi befejezése után az ötletgazda, Radványi Béla történész és könyvtáros barátaival együtt ezúttal egy kellemes, 9 kilométeres emléktúrára várja az érdeklődőket. Az úticél Aynard várának egykori helye.

Kultúra Elkészült a harmadik Radványi-könyv, bemutató csütörtökön

Elkészült a harmadik Radványi-könyv, bemutató csütörtökön

A Kettőskereszt fiai - ezzel a címmel mutatja be új művét Radványi Béla egyetemi könyvtáros (Pázmány Péter Katolikus Egyetem) és történész május 22-én, csütörtökön 18 órától, a piliscsabai Klarissza Házban (Templom tér 9.). Szervező: Művelődési Információs Központ és Könyvtár.

Kultúra Jelentés a csabai szép határból

Jelentés a csabai szép határból

2013. május 12-én határbejáró csapatunk teljesítette községhatárunk körbejárásának utolsó szakaszát, tisztelegve Piliscsaba - elsőként 1274. május 17-én rögzített - okleveles, „ezeréves” határa előtt. A hűvös idő ellenére három és fél óra alatt mentünk végig a mintegy 6 kilométeres távon 130 méteres legnagyobb szintkülönbséggel.

Kultúra A végéhez ért a piliscsabai határbejárás

A végéhez ért a piliscsabai határbejárás

Jövő hét vasárnap lesz a 2011. augusztus 14-én indult piliscsabai határbejárás ötödik, és egyben utolsó emléktúrája, ezután pedig a szervező, Radványi Béla könyvtáros-történész május 22-én (szerdán) tart majd egy előadást a témában a Klarissza Ház épületében (Piliscsaba, Templom tér 9.).

view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Állatorvosi rendelő és kutyakozmetika Pilisvörösváron.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel