Erdő-mező Megújul a Rám-szakadék is – Ökoturisztikai fejlesztések Komárom-Esztergom megyében

Megújul a Rám-szakadék is – Ökoturisztikai fejlesztések Komárom-Esztergom megyében
Számos ökoturisztikai és infrastrukturális beruházás, kulturális fejlesztés zajlik Komárom-Esztergom megyében, amelyek egyfelől növelik a térség turisztikai vonzerejét, másfelől pedig kedvezőek a helyi vállalkozások számára is – nyilatkozta a hirado.hu-nak Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára, Komárom-Esztergom megye fejlesztési biztosa.

Erdő-mező Újra látogatható a Rám-szakadék

Újra látogatható a Rám-szakadék
A Pilisi Parkerdő örömmel tudatja az erdőjárókkal, hogy a hétvégén már újra látogatható a Visegrádi-hegység egyik legkedveltebb kiránduló helye, a Rám-szakadék. Az erdőgazdaság munkatársai a két hete extrém időjárás által okozott károkat felszámolták, így most már minden turistaútvonal járható.  

Erdő-mező Újra látogathatóak a Pilisi Parkerdő turistaútjai

Újra látogathatóak a Pilisi Parkerdő turistaútjai
A tavaszias, kis hidegfronttal kecsegtető hosszú hétvége előtt a Pilisi Parkerdő Zrt. örömmel tudatja a természetjáró társadalommal, hogy a múlt heti extrém csapadék- és hóhelyzet miatt lezárt turistautak többségét az erdőgazdaság munkatársai már megtisztították, így a múlt héten kiadott lezárást feloldják. A károk felmérése jelenleg is zajlik.

Erdő-mező Balesetveszély miatt nem látogathatóak egyes területek a Pilisi Parkerdőben

Balesetveszély miatt nem látogathatóak egyes területek a Pilisi Parkerdőben
Az elmúlt napokban nagy mennyiségű csapadék, a magasabban fekvő régiókban hó és jégdara zúdult az országra. A hegyvidéki területeken a hóréteg még nem olvadt el, ezért számos turistaút jelenleg is csúszós, nehezen vagy egyáltalán nem járható. Súlyosbította a helyzetet a rendkívül erős szél is, így a nedves hó súlya alatt a frissen kilombosodott fák koronái meghajlottak, sok helyen kidőltek, eltörtek a fák.

Erdő-mező Jó hír a hosszú hétvégére - Újra járható a Rám-szakadék

Jó hír a hosszú hétvégére - Újra járható a Rám-szakadék
Egy hónapja hívta fel a figyelmet a Pilisi Parkerdő Zrt. arra, hogy a heves esőzések, a megnövekedett vízmennyiség miatt számos turistaút csúszóssá, nehezen járhatóvá vagy teljesen járhatatlanná vált.

Közélet Egy erdész segítségével találtak rá a Rám-szakadéknál eltévedt párra

Egy erdész segítségével találtak rá a Rám-szakadéknál eltévedt párra
Egy komáromi pár tévedt el a Pilisi Parkerdő területén található Rám-szakadéknál. Rendőrök segítettek rajtuk egy erdésszel együttműködve.

Erdő-mező Téli sportok és veszélyek az erdőben

Téli sportok és veszélyek az erdőben
Az elmúlt napok különös időjárása miatt felduzzadt a Rám-patak, és ismét veszélyessé vált a Rám-szakadék megmászása, ennek ellenére sokan indulnak neki, hogy bejárják a kedvelt útvonalat. A visegrádi sípálya kikapcsolódást nyújt az egész család számára, Dobogókőn viszont még dolgoznak a jégkár okozta nehézségek leküzdésében.

Kék hírek Tűzoltók vittek le egy sérültet a Rám-hegyről

Tűzoltók vittek le egy sérültet a Rám-hegyről
Tűzoltók vittek le egy sérültet a Dobogókőhöz közeli Rám-hegyről vasárnap - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-vel.

Kék hírek Mentés közben meghalt egy tűzoltó a Rám-szakadékban

Mentés közben meghalt egy tűzoltó a Rám-szakadékban

Egy lezuhant turista mentése közben életét vesztette egy esztergomi tűzoltó a Rám-szakadékban péntek este - erősítette meg az MTI értesülését a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Faanyag, fűrészárú, készházak, tetők, burkolóanyagok, nyílászárók, ereszcsatornák, kémények, stb.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel