Videó A solymári vár végnapjai - Újabb kisfilmen elevenedik meg a múlt

A solymári vár végnapjai - Újabb kisfilmen elevenedik meg a múlt

„Új kisfilm készült a solymári várról a Mentaar grafikai stúdió jóvoltából, amelyben az utolsó solymári várnagy siralmait halhatjuk és a vár pusztulásának egyik verzióját illusztrálja" - olvasható a Szépsolymár Facebook-oldalán.

Kultúra Hétvégére kinyit a Solymári Vár

Hétvégére kinyit a Solymári Vár
Rendkívüli nyitva tartás lesz hétvégén a Solymári Várban - hívta fel a figyelmet a szezonnyitásra a Solymár Online. A helyi hírportál információi szerint a látogatókat szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között várják.

Kultúra A solymári vár helyreállításáról - Előadás a Helytörténeti Gyűjteményben

A solymári vár helyreállításáról - Előadás a Helytörténeti Gyűjteményben
"Gondolatok a solymári vár helyreállítása kapcsán" címmel Szalay Gábor tervező mérnök tart előadást február 8-án, szerdán a solymári Helytörténeti Gyűjteményben

Közélet 2013-ban is majális a solymári Jegenye-völgyben

2013-ban is majális a solymári Jegenye-völgyben

Május 1-jén 10 órától 19 óráig rendeznek majálist Solymáron a Jegenye-völgyben. Lesz íjászat, laser tag, futóverseny, rekeszmászó verseny, lovaglás, kézműves foglalkozás és még sok már érdekes program.

Sport Játékos nyárbúcsúztató futóverseny a Solymári Vár mellett

Játékos nyárbúcsúztató futóverseny a Solymári Vár mellett

Idén első alkalommal rendezik meg Solymáron a "Kriksz-cross" terepfutást, amelynek védnöke a település polgármestere, Dr. Szente Kálmán. Játékos nyárbúcsúztató futóverseny a Solymári Vár mellett kezdőknek és haladóknak szeptember 16-án.

Kultúra Hamarosan indul a solymári vár honlapja

Hamarosan indul a solymári vár honlapja

Solymár egy méltán nevezetes történelmi ereklyéje az a középkori vár, melyet Dr. Valkó Arisztid amatőr solymári régész kezdett el kutatni az 1930-as években. Mára - többek között az ő kezdeti munkásságának, elkötelezett és buzgó igyekezetének köszönhetően számos ismeret és régészeti forrás áll rendelkezésre várunkról, annak történetéről.

Sport Május 1.: Íjászat, bringázás, várfutás Solymáron

Május 1.: Íjászat, bringázás, várfutás Solymáron

Íjászattal, várfutással és bringázással is várják az érdeklődőket a solymári Jegenye-völgybe május 1-jén. De lesz egyéb szórakozási lehetőség is, például a Solymári Búcsúból is jól ismert, népszerű lasertag, de rendeznek sörrekeszmászást és sok egyéb versenyt is.

Médiaszemle A legérdekesebb témákkal itt a legfrissebb Solymári Magazin

A legérdekesebb témákkal itt a legfrissebb Solymári Magazin

Interjú Szente Kálmán polgármesterrel az idei költségvetésről; Sugárzóan szép lány kerekesszékben; Solymárról vitt adományokat Észak-Afrikába a solymárról elszármazott Győrfi Antal; Csíkpálfalván járt a solymári delegáció; készül a Krautgarten-dűlő a szabályozási terve - mindez a legfrissebb Solymári Magazinban!

Közélet Évadzáró Csillagnéző túra Solymár érintésével

Évadzáró Csillagnéző túra Solymár érintésével

A Csillagászat Napja alkalmából rendezzük meg a tavasz utolsó csillagnéző túráját. Gyülekező 17.00-kor Solymár határában a 64-es BKV busz Kökörcsin utcai megállójában. A Shell kútnál van parkolási lehetőség. A sárga jelzésen végigmegyünk a patakvölgyön, megnézünk egy szép vízesést, és egy fehér színű hegyet.

Önkormányzati hírek Ülésezett a kulturális bizottság Solymáron

Ülésezett a kulturális bizottság Solymáron

A bizottság mai (febr.17.) ülésén tárgyalt a Solymári Várjátékok támogatásáról, tagokat delegált az iskolaszékbe és a helytörténeti alapítványba, de szóba került a nyári vasárnapi zene (sördélután) rendezése, az új „Solymárért” emlékplakett formája és a civil szervezetek támogatása is. A Civil Solymár összefoglalója.

view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Faanyag, fűrészárú, készházak, tetők, burkolóanyagok, nyílászárók, ereszcsatornák, kémények, stb.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel