Megvédte Országos Bajnoki címét íjászatban a pilisjászfalui Márton Dávid

Megvédte Országos Bajnoki címét íjászatban a pilisjászfalui Márton Dávid
Február végén rendezték meg a budapesti Hungexpo területén a Teremíjász Országos Bajnokságot, amelyen Márton Dávid, a Pilisi Királyi Íjászok Egyesület tagja bezsebelte immáron harmadik Országos Bajnoki címét. Eredményeiről édesanyjával, Mártonné Tóth Mónikával beszélgettünk.
 
Dávid 2013 óta íjászkodik a pilisjászfalui egyesületnél és már számos eredményt tudhat a háta mögött. 2016-ban az IFAA Teremíjász Országos Bajnokságon léphetett fel a dobogó legmagasabb fokára, és még ugyanebben az évben, a Suli Íjász Bajnokságon is első helyezést ért el. A tavalyi WA Teremíjász Országos Bajnokságon pedig szintén az első helyig küzdötte fel magát.
 
Nem volt ez másképp a február végén megrendezett íjászversenyen sem, ahol Dávidnak sikerült megvédenie Országos Bajnoki címét. 
 
A Pilisi Királyi Íjászok tagja különösen büszke lehet az eredményére, ugyanis az esemény reggelén még úgy volt, hogy ki kell hagynia a megmérettetést. „A versenyt megelőző napon még 38 fokos láza volt, nehéz légzése miatt pedig alig tudott lőni, ezért lemondtuk a versenyt" - mesélte portálunknak Dávid anyukája.
 
Azonban Dávid az utolsó pillanatban mégis úgy döntött, hogy résztvesz az eseményen. Lázzal, izomfájdalmakkal, de végig vívta a küzdelmet, ezzel bezsebelve újabb Országos Bajnoki címet.
Arra a kérdésünkre, hogy a fiatal íjász melyik eredményére a legbüszkébb, édesanyja így válaszolt: „természetesen mindegyik különleges számára, azonban a legemlékezetesebb versenye a tavalyi Suli Íjász Bajnokság döntője volt, ahol az egyik ellenfele súlyos csalásokat vétett. Dávid azonban legyűrte a mélypontot, így a dobogó legfelső fokára léphetett".
 
Hogyan készül fel egy háromszoros országos bajnok a versenyekre? Dávid anyukája szerint a titok a kemény munkában és az önszorgalomban rejlik.
 
Természetesen a fiatal íjászra még sok megmérettetés vár, ugyanis hamarosan kezdődnek az idei kvalifikációs versenyek. Addig is eredményes felkészülést kíván neki a Varkapu.info csapata.
 
(Varkapu.info)
 
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Állatorvosi rendelő és kutyakozmetika Pilisvörösváron.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel