Hétvégén Pilisi Lovas Majális - Itt a versenykiírás!

Hétvégén Pilisi Lovas Majális - Itt a versenykiírás!

Ahogy arról a Varkapu.info már tájékoztatta az olvasókat, sokak nagy örömére a Pilisi Lovasok Baráti Köre idén is megrendezi a Pilisi Lovas Majálist. A találkozón lovas bemutatók, rönkhúzás, pónilovaglás várja a látogatókat, de számos versenyszámban is megmérettethetik magukat a legbátrabbak. Íme a versenykiírások!

 
 
 
 
2017. május 20-án egész napos lovastalálkozót, lovas viadalt rendeznek Pilisvörösváron, a program gerinceként elsősorban szabadidő lovasoknak kiírt lovas versenyszámokkal.
 
A rendezvény helyszíne: Pilisvörösvár, Nyár utca, VIP Lovarda.
 
„Ezzel a már hagyományos lovasrendezvénnyel mindig a környékbeli lovasok megszólítását, közösséggé formálását és a lovastudás csiszolását, fejlesztését céloztuk meg. Tesszük ezt rengeteg munkával, többhavi előkészülettel és szervezéssel, önkéntes hozzáállással, minőségi viadalok szervezésével, kiírásával, szórakoztató és szakmailag előremutató bemutatókkal, kulturált környezetet biztosítva az érkező lovasoknak és lovaiknak" - olvasható Pilisi Lovasok Baráti Köre Facebook-oldalán.
 
Öt lovas viadalt írnak ki:
 
 1. PL Díjlovaglás: PLD1, PLD2 programok. Bíró: Dér Annamária
   
 2. PL Díjugratás: PLU1 András kereszt versenyszám (6 db ugrás András keresztekből, hibaidős, kézi időméréssel). PLU2 versenyszám (8db, 60 cm-nél nem magasabb ugrás,hibaidős, kézi időméréssel) Bíró: Tenyei Tóth Attila
   
 3. PL Terepverseny: 8 km hosszúságú, erdei, mezei, fordulókkal és ellenőrző pontokkal tarkított útvonalon. Nagyló és Kisló (148 cm alatti) kategóriák. Startbíró: Mamira Zoltán, Célbíró: Szabó Laura, Józsa Gabi
   
 4. PL 7Próba: 7 akadályból, feladatból álló ügyességi szám. Junior és felnőtt kategória. Bíró: Dr. Tóth Krisztina
   
 5. . PL Lószépségverseny: Bármely fajtájú, életkorú, nemű ló felvezetése: megállítás négy lábon, lépés, ügetés. Bírák: Dr. Bába András, Németh Dezső „DEDI” és egy önkéntes a közönségből.
 
Fontos szempontok:
 
 1. A feladatok lényege, hogy nem túl megterhelő, de komoly rákészüléssel, tisztességesen lelovagolhatóak, tehát a szabadidőlovasok számára végrehajthatóak legyenek! A szervezők szakmai véleménye szerint, e lovaglófeladatok alapszintű, de minőségi végrehajtása nem okozhat gondot egy biztonságosan, kulturáltan lovagló és a lovaglást élvezni óhajtó szabadidő lovaspáros számára.
   
 2. Több feladatra való ésszerű bemelegítés, illetve azokban való részvétel sem terheli túl, az arra felkészített lovat!
   
 3. Lovaink, lovaitok jóléte mindenekfelett! A megmérettetésre fel kell készülni! Amennyiben erre nincs mód, úgy a terepszakaszt kéretik lassabban, túratempóban, mindössze a részvétel örömével lelovagolni.
   
 4. „Fair play” a versengés során!
 
A szervezők a rendezvényre várják a rajtengedélyvizsgával rendelkező, illetve profi lovasokat is. Viszont teljesítményüket versenyen kívül tudják értékelni, tehát ki fogják számolni és bemondásra kerülnek eredményeik – valamint szalaggal és oklevéllel is megjutalmazzák előkelő helyezéseiket.
 
Minden versenyszám az un. „háziverseny” kategóriának megfelelően kerül kiírásra, megrendezésre. Ez azt is jelenti, hogy a versenyszámok teljesítményszintje nem éri el a szakági rajtengedély vizsgák határát, így nem sérti a Magyar Lovas Szövetség szabályrendszerét, tevékenységét.
 
Mindazonáltal minden versenyszámot vizsgázott, napi rutinnal rendelkező, a szakmában dolgozó lovas szakemberek terveznek, rendeznek meg és bírálnak, így biztosított a versenykiírásnak megfelelő színvonal.
 
További információ:
Pilisi Lovasok Baráti Köre
pilisilovas@gmail.com
 
(Varkapu.info, Fotó: Pilisi Lovasok Baráti Köre)
 
view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Faanyag, fűrészárú, készházak, tetők, burkolóanyagok, nyílászárók, ereszcsatornák, kémények, stb.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel