Manhercz Krisztián két góllal kezdett a budapesti vízilabda VB-n

Manhercz Krisztián két góllal kezdett a budapesti vízilabda VB-n

Ausztrália ellen kezdte meg a 2017-es vizes világbajnokságot a magyar férfi vízilabda válogatott hétfő este a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. Manhercz Krisztiánék négy negyed után 13-3-as győzelmet arattak a Margit-szigeten. A vörösvári sportoló a 10. és az utolsó magyar találatot szerezte meg.

Nehezen kezdte az első perceket a magyar férfi vízilabda válogatott a Margit-szigeten, az első gólt az ausztrálok szerezték meg, ami után az egyenlítésre is jó ideig várni kellett. Az első hazai gólt Vámos Márton szerezte meg.

A második negyed elején Manhercz Krisztián fontos helyzetben hozta el a labdát, aminek következtében nem kellett emberhátrányban védekeznie a magyar csapatnak. A támadásunk szabálytalanság miatt azonban nem érhetett véget magyar góllal. Alig telt el ugyanakkor néhány másodperc, Manhercz Krisztián újra megvillant, ugyanis hatalmas passzt adott Varga Dénes csapatkapitánynak, aki ezzel megszerezte a második magyar gólt, így a vezetést is. A következő támadást szintén a pilisvörösvári pólós vezette, akinek az önbizalma is megjött, ám első kapuralövése sikertelen volt.

A negyedik negyedben is Manhercz Krisztián úszott a labdáért, ám ezúttal ha kicsivel is, de az ausztál sportoló hozta el a játékszert. Ezt követően azonban a vörösvári pólós néhány perc után szép gólt lőtt, így pilisi találattal is "köszöntöttük" a vendég csapatot Magyarországon. Nem sokkal a vége előtt Manhercz Krisztián még megúszhatott, a fantasztikus szóló zárásaként pedig magabiztosan juttatta hálóba a labdát, amivel beállította a 13-3-as végeredményt.

Nem véletlen, hogy az M4 Sport közvetítésében úgy fogalmaztak, hogy Manhercz Krisztián "ennek a válogatottnak az egyik meghatározó embere lett".

Szép volt fiúk! Szép volt Krisztián!

A magyar csapatot legközelebb július 19-én Olaszország, július 21-én pedig Franciaország várja a B csoportban. Mindegyik mérkőzés 20:10-kor kezdődik.

(Gribek Dániel - Varkapu.info)

 

view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel