Védekezésben Manhercz volt a császár - Döntőben a magyar vízilabda válogatott

Védekezésben Manhercz volt a császár - Döntőben a magyar vízilabda válogatott
5-7-es győzelemmel döntőbe jutott a magyar férfi vízilabda válogatott csütörtök este a FINA vizes világbajnokságon. Manhercz Krisztián ezúttal nem tudott gólt lőni a Margitszigeten, védekezésben azonban hatalmas szükség volt rá az elődöntőben.

 
Ahogy a mérkőzés hátralévő részében is, úgy Manhercz Krisztián az első negyedben rögtön kitűnő védekezőmunkájával mutatkozott be a görögöknek. A szoros játékrész végén egy kapuralövése is volt a vörösvári pólósnak, a támadóidő utolsó másodpercében kellett célba vennie a kaput, ám ez kimaradt, ahogy a következő duplázása is.
 
Manhercz a második negyedben is próblákozott, ám lövése ekkor is elkerülte a kaput, ezúttal is az utolsó utáni pillanatban kellett cselekednie. Végül egy gólpasszal segítette csapatát, nagyszerű labdája után Hárai Balázs szerzett gólt center pozícióból, amivel 5:4-re megszereztük a vezetést. 
 
A harmadik negyedben a pilisvörösvári sportoló hozta el a labdát, amivel a magyar csapat végleg átlendült a kezdeti idegességen. Az egyik legnagyobb villanása a negyedik negyedben egy labdaszerzés volt nagyon fontos helyzetben. "Majdnem azt mondom, hogy Manhercz szerelése a nap fénypontja" - hangzott el a közvetítésben, ami nem véletlen, hiszen Hosnyánszky ebből a megindulásból szerezte meg a magyarok 7. találatát, amivel hárommal mehettünk a görögök előtt.
 
Manhercz Krisztián ezúttal nem tudott gólt lőni, hét találatos maradt, de az ő és az egész csapat teljesítményének köszönhetően a döntőben akár aranyérmet is érhet a kapuralövése.
 
Szép volt Krisztián! Szép volt fiúk! Hajrá Magyarok!
 
(Varkapu.info)
 

view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Első és egyedülálló 4 csillagos szálloda a Zsámbéki-Medencében.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel