Manhercz gól, magyar ezüst a vízilabda VB-n

Manhercz gól, magyar ezüst a vízilabda VB-n

Hatalmas küzdelemmel zárta szereplését a magyar vízilabda válogatott a 2017-es világbajnokságon, ami ezúttal a második helyezésre volt elég. Manhercz Krisztián, pilisvörösvári büszkeségünk egy találattal és kemény védekezéssel segítette hozzá a hazaiakat az eredményhez. 

Az első negyed nehezen indult a magyar válogatott számára, ugyanis a horvát csapat négy góllal nyitotta meg a világbajnoki döntőt. Manhercz első lövése a kapufát találta el, s bár a visszapattanó Vámoshoz került, a kapus az ő lövését is hárította. A vörösvári sportoló egy visszarántás következtében emberelőnyt harcolt ki, azonban Märcz csapatának az ebből adódó helyzetet sem sikerült értékesítenie. Egy másodperccel a negyed vége előtt még Krisztián rácélzott a kapura, azonban a horvát ezt a kísérletet is védte. 

2:4-nél magyar időkérést követően Manó neve mellé egy újabb kihagyott helyzetet jegyezhettünk. Ahogy az előző mérkőzéseken tapasztalhattuk, a vörösvári vízilabdázó a támadójáték mellett a védekezésben is fontos szerepet töltött be. A kemény párharcok eredménye, hogy a második negyedet sikerült kapott gól nélkül zárnia a magyar csapatnak. 

A meccs második fele meghozta az első vörösvári pontot: Krisztián hatalmas erővel vágta be a labdát az ellenfél kapujába, ezzel első alkalommal érve el döntetlent a szomszédok ellen (4:4).

Hatalmas küzdelemmel zajlott az utolsó negyed, azonban a vezetést egyszer sem sikerült átvenniük a hazaiaknak. Bár Manhercz és társai mindent megtettek a győzelemért, végül nem sikerült a horvátok fölé kerekedni.

Magyarország-Horvátország 6-8.

 

Így szerepelt a VB-n a vörösvári sportoló
 
Manhercz kiemelkedő teljesítményt nyújtott a Magyarországon megrendezett FINA vizes világbajnokságon. Krisztián már a nyitó mérkőzésen két gólt varrt be az ausztrál kapuba, de az olasz és a francia csapat ellen is pontos célzásokkal segítette a hazai csapatot. A negyeddöntőben az olasz válogatott ellen magabiztos győzelmet arattak a magyar fiúk, ekkor három gólt is feljegyezhettünk a vörösvári sportoló neve mellé. Bár az elődöntőben Manhercznek nem volt eredményes találata, a válogatott végül így is az ellenfél fölé kerekedett. A magyar csapat a döntőben a horvátok ellen csobbant vízbe, amely során egy vörösvári gól is született. A támadójáték mellett Krisztián a védekezésben is helytállt: számos alkallommal hárította az ellenfél kapuralövését, ezzel megakadályozva a versenytársak előretörését.
 
Vörösvári büszkeségünk a VB során összesen 8 alkalommal volt eredményes.
 
 
Szép volt fiúk! Szép volt Krisztián!
 
 
(Gribek Tímea - Varkapu.info)
 
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Első és egyedülálló 4 csillagos szálloda a Zsámbéki-Medencében.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel