Aranyérmes Fazekas-Zur Krisztina - Győzött a női kajaknégyes 500 méteren

Aranyérmes Fazekas-Zur Krisztina - Győzött a női kajaknégyes 500 méteren
A Takács Tamara, Medveczky Erika, Fazekas-Zur Krisztina, Vad Ninetta összeállítású magyar kajaknégyes aranyérmet szerzett 500 méteren a racicei kajak-kenu világbajnokság vasárnapi versenynapján.

 
A vörösvári sporoló csapata pénteken nyerte meg előfutamát, így egyenes ágon jutottak be a vasárnapi döntőbe, ahol Fazekas-Zur Krisztináék lettek a legjobbak.
 
A női kajaknégyes tökéletes versenyzéssel, rajt-cél győzelmet elérve verte meg három tizeddel az egyes pályán nagyon jól hajrázó németeket. Új-Zéland lett a harmadik - mindkét ország rákapcsolt a táv második felében, de a különbség csak nem akart csökkenni -, amelyik egységtől előzetesen jobban tartottunk.
 
A Rióban olimpiai bajnok magyar négyesből Fazekas-Zur Krisztina maradt egyedül, Kozák Danuta már édesanya lett, Csipes Tamara is hamarosan szülni fog. Szabó Gabriellának ez a szezon sérülései miatt nem sikerült jól.
 
Fazekas a parton elmondta, hogy úgy örül ennek a sikernek, mint az olimpiai győzelemnek. Nem érezték a terhet, hogy egy kicsit nekik kell megmenteniük a mostani szereplést. Egy aranyat mindenképpen akartak, és valahogy meg akarták állítani Lisa Carringtont, aki kétszázon már nyert.
 
Emellett a Hagymási Réka, Szabó Ágnes kajakos duó is aranyérmet szerzett 200 méteren, a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám kenupáros pedig bronzérmet szerzett 200 méteren.
 
Gratulálunk a magyar versenyzőknek, különösen a pilisvörösvári sportolónak, Fazekas-Zur Krisztinának!
 
(Varkapu.info; Index.hu)
 

view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Állatorvosi rendelő és kutyakozmetika Pilisvörösváron.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel