Aranyérmes lett a VB-n a pilisszentiváni búvárlány

21:40 | 2019 09. 10.

Kategóriák: Fő kiemelt, Sport

A pilisszentiváni Korok Fatima aranyérmet szerzett Franciaországban, a szabadtüdős merülés világbajnokságán – írja a sport365.hu.

Előzmény:
Pilisszentiván támogatja a búvárlányt, augusztusban irány az edzőtábor!
Korok Fatima: „Szeretnék új magyar rekordokat merülni a VB-n”
Új rekordot állított fel szabadtüdős mélységi búvárkodásban a pilisszentiváni Korok Fatima

Az AIDA (Szabadtüdős merülés nemzetközi szervezete) által szervezett világbajnokságon Korok Fatima 81 méteres merüléssel szerezte meg az aranyat. A Franciaországban zajló szabadtüdős merülés világbajnokságának harmadik napján a női búvárok mérték össze a tudásukat az uszony nélüli szabad merülés versenyszámában. A magyar versenyző elsőként bukott a víz alá, hogy teljesítse az általa kijelölt 81 méteres mélységet. Az alacsony hőmérséklet és a szakadó eső nem zavarta meg Fatimát, magabiztosan úszta le a távot. Ezt a mélységet csak az utána következő orosz Gillespie Marianna-nak sikerült teljesítenie.

Az első 10 versenyző merülése után a heves esőzés miatt félbeszakították a versenyt és a hátralévő versenyzők merülését szeptember 14-re helyezték át. Az érmes versenyzők azonban már megvannak, a többiek saját nemzeti rekordjukért úszhatnak majd szombaton. Ezzel eldőlt az is, hogy Korok Fatima az orosz indulóval közösen aranyérmes lett.

“Hihetetlenül boldog vagyok, nagyon hálás mindenkinek, aki hitt bennem, támogatott, segített ebben az elég intenzív 11 hónapban, amióta szabadtüdős búvárrá, és ezzel egyidőben sportolóvá váltam. A kemény munka meghozta a gyümölcsét, minden egyes másodpercét élveztem ennek a 81 méteres aranyérmes merülésnek ” – osztotta meg Fatima Facebook-oldalán. 

Címkék: ,