Benkó Barbi az EB-pályán is dobogós!

10:01 | 2011 03. 06.

Kategóriák: Sport

Pénteki győzelme után szombaton a lengyel Anna Szafraniec mögött ezüstérmet szerzett a pilisvörösvári kerékpáros, Benkó Barbara a haifai C1 minősítésű mountain bike olimpiai-krossz viadalon, amit egyébként az EB-pályán rendeztek.

Pénteki győzelme után szombaton a lengyel Anna Szafraniec mögött ezüstérmet szerzett a pilisvörösvári kerékpáros, Benkó Barbara a haifai C1 minősítésű mountain bike olimpiai-krossz viadalon, amit egyébként az EB-pályán rendeztek.

A férfiak versenyében a magyar pro-team, az EuroOne-Cube legénysége mára időzítette a formát, 2008 olimpikonja, Parti András ötödik lett, Juhász Zsolt pedig nyolcadik. A tegnap ötödik helyet szerző Buruczki Szilárd a 14. helyen végzett.

Benkó Barbi a szezonnyitó, pénteki győzelemről

Mindig meghatározó az egész szezon szempontjából az első fontos verseny, Benkó Barbara, a Focus M.I.G. mountain bike versenyzője az izraeli Yokne’am olimpiai-krossz pályáján sikerrel abszolválta a C2 pontszerző futamot:

Ideálisnak nem mondanám az indulásom: elszabták a bajnoki mezem, így kénytelen vagyok abban indulni, amit a Bajnokságon kaptam, mert nincs felesleges 4000 CHF-em, amit a bajnoki trikó nem viselésekor büntetésül kiszabnak. A Sidi cipő rossz méretben érkezett, de sebaj, indulok a régiekben.

Az első szállásunk finoman szólva egy koszfészek volt a betondzsungel kellős közepén, nem éppen a legbiztonságosabb környéken, 8 ágyas, 8 m2 –es szoba papírvékony falakkal… Hogy modernül fogalmazzak, senki nem likeolta.

Másnap a kísérőnkkel, Simonyi Csabival és Gáborral elmentünk abba a hotelbe, ahol EB idején laktunk és le is foglaltuk az új szobáinkat. Szilárd lett a szobatársam. Persze a rohangálással elment egy fél nap, délután végre kijutottunk az első verseny helyszínére pályát járni. Még jó, hogy csapattársam eljött hozzánk, mert hoztam neki pár cuccot, és mondta, hogy nem ott lesz a verseny, ahol ki van írva az UCI naptárban… Beírta a navigációba és így meg is találtuk.

A pálya nekem tetszett, lendületes volt, technika is kellett, az emelkedők meg komoly erőnlétet követeltek. Egész komoly mezőny jött össze, érezhető, hogy közeleg London, svájci, osztrák, német, lengyel, orosz, angol, belga, görög, rengeteg nemzet versenyzője nevezett. A rajtot próbáltam meghúzni, ahogy tudom, az első hosszú emelkedő tetejére csak egy izraeli lány tudott a kerekemen maradni, megmondom őszintén nagyon rosszul esett nekem is ez az emelkedő, de kicsit el akartam szakadni a mezőnytől.

A lefelében picit lemaradt, majd a második, már teljes kört kis előnnyel kezdtem meg, amit a táv végéig mindig kicsit növelni tudtam. Éreztem, hogy szezon eleje van még, nem tudtam mindig erőteljesen a pedálba rúgni, de hát ezért is jöttem ide, hogy szokjam a versenyterhelést.  A bicóm viszont szuper, élvezet vele menni, szép is, jó is, azt hiszem szerelmes lettem…:)

A srácok is jól mentek, Szilárd 5. lett, Márk 14., Parti és Szatmári Andris sajnos technikai gondok miatt kiállni kényszerültek, Zsoltit és Gábort pedig körözték. A csapattársam, Shlomi 9. lett! Köszönöm a segítséget Csabinak és Shlomi Anyukájának az itatást! Nektek pedig a szurkolást, Apu egész verseny alatt a rajt előtti sms-ed ment a fejemben, merci! Holnap folytatás, EB pálya Haifa-ban, otthoni idő szerint 10:30-kor rajt, szurkoljatok légyszi!

(bringahirado.hu)

Kapcsolódó cikkek:
Kaliforniában talált otthonra a vörösvári világbajnok kajakos

Címkék: , , ,