Benkó Barbi: a legnehezebb, hogy nem láthatom a családom

16:13 | 2020 03. 27.

Kategóriák: Al kiemelt, Sport

Benkó Barbi egy versenyen indult volna Dél-Afrikában, amit a koronavírus-járvány miatt azt lemondták. A vörösvári bringás már korábban haza szeretett volna jutni, azonban a fennálló helyzet miatt a légitársaságok járatait folyamatosan törölték. A kerékpárosnak végül sikerült elindulnia, csatlakozáskor, a dohai reptéren üzent Olvasóinknak.

“Dél-Afrika három-négy hét lemaradásban van hozzánk képest. Ott is bevezették a maradj otthon kampányt, azonban senki nem vette komolyan” – mondja el Barbi a videóban. Amíg a hazajutás lehetőségére várt, párjával otthoni karanténba vonultak, csak edzeni, és alapvető élelmiszerekért jártak el.

Az országban végül kijárási tilalmat rendeltek el: “azt gondolom, hogy mi még nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ki tudunk menni legalább sétálni egyet az erdőbe, ezt becsüljük meg.”

A vörösvári sportoló elmondása szerint az egyik legnehezebb számára, hogy hazaérkezése után nem láthatja családját. “Három hónapja nem láttam a szeretteimet, és most két hétre karanténba vonulok.”

“Mindenki elgondolkodhat azon, hogy hogyan élünk, és milyen hatással vagyunk a környezetre. Ezt együtt kell leküzdenünk, és összefognunk!” – üzeni Barbi.

Hogyan érinti Barbit az elmaradó Olimpia? Hogyan élte meg az egyszerűnek nem mondható hazajutást? A vörösvári sportoló videóban meséli el tapasztalatait a Varkapu.info olvasóinak:

(Varkapu.info)

 

 

 

 

 

 

Címkék: , , ,