Benkó Barbi: UCI pontok Itáliából

08:41 | 2011 04. 12.

Kategóriák: Sport

Benkó Barbara, a német Focus M.I.G. hegyikerékpárosa tegnap az olaszországi Marlene Sunshine Race C1-es versenyen indult, ahol a 6. helyet megszerezve 18 UCI-pontot gyűjtött. A pilisvörösvári sportoló beszámolója a bringahiradu.hu oldalról alább!

Benkó Barbara, a német Focus M.I.G. hegyikerékpárosa tegnap az olaszországi Marlene Sunshine Race C1-es versenyen indult, ahol a 6. helyet megszerezve 18 UCI-pontot gyűjtött. A pilisvörösvári sportoló beszámolója a bringahiradu.hu oldalról alább!

Az  idei első olyan verseny, ahol a csapattal vettem részt  (igaz, nem mindenki volt jelen, mert a csapat másik fele a Swiss Cup-on állt rajthoz Luganóban), kíváncsi voltam, mi hogy megy, hisz mindenhol más szokások vannak, de azt kell mondjam, hogy ha mindig ilyen lesz, akkor ez nagyon tetszik.

Apuval utaztam le szombat hajnalban Itáliába, bár jöttek még magyarok: Berci és Domi a PCCC-ből és Megyka az LTV-ből. Délután a hotelben találkoztam a többiekkel, Sabrina már elfoglalta a szobánkat, gyors öltözés és irány a pályára. Ez nekem új volt, hogy együtt mentünk pályát járni, de tetszett, Sascha mutatott jó íveket lefelé. Sabrinát próbáltuk tanítgatni, mivel ugye ő az élkrosszosunk, de idén úgy döntött, hogy ezen a nyáron inkább montizik országút helyett.

Ez a pálya nem épp a legideálisabb volt beletanulni, mivel relatíve kemény volt. Felfelé is, a lefelé pedig kimondottan technikásnak számított, sziklás, gyökeres, meredek, ami már önmagában is durva volt, de a nagy por miatt még csúszós is, és ha valaki ment előtted (márpedig biztos, hogy ment) akkor semmit nem láttál a portól.

Verseny közben sajnos minden körben hallottam a mentő szirénáját, sőt egy esést premier plánban is láthattam. Szegény junior srác nagyon nagyot esett, de valahogy sikerült kikerülnöm és elkerülni, hogy én is elessek benne, mai napig nem tudom, hogyan… Sabrina is esett, de szerencsére nem lett komolyabb baja,pár horzsolás,  Sascha pedig a karbonkereket nullázta le egy sziklán és kiállni kényszerült, de legalább neki nem lett baja!

Apropó karbonkerék, edzés után otthagytam a bringát a sátornál a szerelőnek, majd később érte mentem, és ahogy emeltem le az állványról fura volt… Túl könnyű… És akkor vettem észre, hogy új DT Swiss kerekek vannak benne.:) Nem gondoltam volna, hogy így érezhetően könnyebb lesz, ráadásul szép is és jól is működik! 🙂 Nekem nagyon tetszett a pálya, maximális odafigyelést és bringakezelési tudást igényelt, amit nehéz volt fenntartani végig, mivel szokatlanul meleg volt (30 fok 🙂 ) és a kemény felfelék is sokat kivettek, pedig a lefelékben kis hiba is végzetes lehetett, rendkívül technikásak voltak.

A rajtot sikerült jól elkapnom és 3-4. helyen érkeztem a rajtkörről az élbollyal és ezt a pozíciót tudtam is tartani egy darabig, de a verseny felénél mélypontra kerültem és kicsit visszaestem, de szerencsére a végére megint össze tudtam kapni magam és a végén feljöttem. Végül a 6. hely lett az enyém, az U23-at nyertem!:) Sabrina 16. lett! 1. Tanja Zakelj (SLO), 2. Blaza Klemencic (SLO), 3. Eva Lechner (ITA).

Köszönöm szépen a segítséget Apunak, Olenak, Michinek és Matthiasnak, super job!:) Most hosszú hétvége következik a csapattal: péntek csapatbemutató, majd Bundesliga, szombat City-sprint, vasárnap Cross-Country. Maradok is kint, mert hétfőn már repülünk Dél-Afrikába, első Világkupa… Nagyon-nagy szükségem lesz rátok!:) Onnan majd még megpróbálok helyzetjelentést írni. 

(bringahirado.hu)

Kapcsolódó cikkek:
Benkó Barbi: UCI pontok Itáliából
Nyerj belépőket a piliscsévi motocross versenyre a Varkapu.info-val!

Címkék: , , ,