Csapata legjobbjaként ért célba Fetter Erik a toszkánai viadalon

20:17 | 2023 03. 04.

Kategóriák: Al kiemelt, Sport

Fetter Erik a 75. helyen ért célba a Strade Bianche országúti kerékpáros versenyen, ezzel csapata legjobbjaként szerepelt a versenyen. 

A Siena környéki utakon 11 fehér murvás szektort – összesen 63 kilométer hosszúsággal – tartalmazó 184 kilométeres toszkánai viadalon két magyar volt a mezőnyben: Fetter Erik (EOLO-Kometa) egymást követő harmadik évben indult az egyik legnehezebb egynaposon, melyen Valter Attilát (Jumbo-Visma) tavalyi negyedik helye és kiváló évkezdete után az esélyesek közé sorolták.

Fetter hosszú ideig próbált felugrani a nap háromfős szökésére, de nem járt sikerrel, így befogta őt, majd a szökevényeket is a mezőny. Később a Jumbo-Visma társkapitányaként indult Valter – aki az előtte történt bukás miatt egy alkalommal kénytelen volt a fűre gurulni – akciók sorát indította az élcsoportból. A bolyból 51 kilométerrel a cél előtt indult meg a hegyikerékpárban két éve olimpiai, cyclocrossban (terepkerékpár) tavaly világbajnok brit Pidcock, aki a hátralevő táv jelentős részét egyedül tette meg és végül húsz másodperc különbséggel diadalmaskodott.

Fetter kilenc és fél perc körüli lemaradással csapata legjobbjaként a 75. pozícióban tekert be – a procyclingstats szakportál alapján.

Eredmények, Strade Bianche – férfiak (184 km):

1. Thomas Pidcock (brit, Ineos Grenadiers) 4:31:41 óra
2. Valentin Madouas (francia, Groupama-FDJ) 20 másodperc hátrány
3. Tiesj Benoot (belga, Jumbo-Visma) 22 mp h.
.5. Valter Attila (Jumbo-Visma) 23 mp h.
…75. Fetter Erik (EOLO-Kometa) 9:26 perc hátrány

 

(MTI)

Címkék: , ,