Drapál Jánosra, a pilisszentiváni motorosra emlékeztek

11:52 | 2018 02. 09.

Kategóriák: Sport

Február 3-án, szombaton ünnepelte volna 70. születésnapját Drapál János helyi motoros, aki 37 évesen egy versenyen vesztette el életét. A hétvégén méltó megemlékezést tartottak a tiszteletére az óbudai Graphisoft Parkban, ahol a család mellett barátok, ismerősök és tisztelők állítottak emléket az elhunytnak.

Az eseményen részt vett Poppréné Révay Gyöngyi, Pilisszentiván polgármestere is, aki nyitó beszédében biztosította a résztvevők számára, hogy Pilisszentiván a mai napig méltó módon őrzi Drapál János emlékét. A településen ugyanis amellett, hogy emlékművet állítottak a tiszteletére, egy utca is a versenyző nevét viseli.

Kiemelkedő eredményt ért el a helyi motoros

“Az évek során mindössze 20 VB versenyen állhatott rajthoz, amelyekből négyet megnyert. A nemzetközi motorsport legnagyobb alakjai vélekedtek úgy róla, hogy az akkoriban aktív versenyzők közül világ legjobb négy pilótája között van” – írja az onroad.hu. Drapál 1971-ben Bronoban szerezte meg a magyar motorsport első világbajnoki futamgyőzelmét, ami ekkor hatalmas sikernek számított.

Az onroad.hu által készített videóval emlékezünk meg a pilisszentiváni motorosról:

(Varkapu.info)

Címkék: , , , ,