Érdekességek a Dorogi FC-ről

17:40 | 2021 06. 07.

Kategóriák: Sport

A dorogi csapat már 5 éve van az NB 2-ben, ezúttal pedig ebből az időszakból gyűjtöttünk össze különböző izgalmas statisztikákat.

A csapat a 2016/17-es szezonban került fel hosszú idő után újra a másodosztályba, azóta a legelső volt a legsikeresebb szezonjuk, hiszen újoncként 54 ponttal a 8. helyen végeztek. Ezután kicsit megtorpant a csapat, de a kiesést mindig bőven elkerülték, kétszer is a 14. helyet szerezték meg és ez számít a legrosszabb teljesítményüknek a 22Bet bonus szerint.

Ebben az 5 idényben 4 tréner is dolgozott a klubnál, Németh Szabolcs például kétszer is, de egyenlőre még nem sikerült megtalálniuk azt az edzőt, aki hosszútávon ott tud ragadni a csapatnál.

A Dorog ellen a legtöbbször Birtalan Botond talált be, aki jelenleg a Vasasban futballozik, de előtte a Békéscsaba játékosaként is betalált. Birtalan 8 mérkőzésen 6-szor vette be a dorogiak kapuját és még 2 gólpasszt is kiosztott ezeken a találkozókon. A lista második helyén a Kazincbarcika játékosa Oldal Tibor található, aki 10 meccs alatt 5-szor talált be a Dorogi FC-nek.

A csapatban Mészáros Áron lépett a legtöbbször pályára, a Vasasban nevelkedő játékos 146 meccsen 22 gólt szerzett és 10 gólpasszt osztott ki. Mögötte Vígh Ádám található, aki 138 mérkőzést játszott le, a lista harmadik helyét Lénárth Tamás foglalja el.

Nincs egy állandó gólvágója a csapatnak, az 5 lejátszott NB 2-es szezon mindegyikén más játékos lett a házi gólkirály és mindössze a 2017/18-as szezonban sikerült 10 gól fölé jutnia valakinek, akkor Mészáros Áron 11 góllal zárt. Ezen kívül a 2019/20-as szezonban Délczeg Gergelynek sikerült elérnie a 10 gólt.

A klub legidősebb gólszerzője a több 100 NB 1-es mérkőzést maga mögött tudó Sitku Illés, aki 2019 augusztusában 41 évesen és 6 hónaposan talált be a Nyíregyháza kapujába. Sitku azóta már visszavonult a labdarúgástól, de jelenleg is a klub alkalmazásában áll.

A Dorogi FC-re nem jellemző, hogy légiósokat igazol, a csapathoz játékost adó nemzetek számában Szlovákia és Románia vezet 2-2-vel. Ehhez képest más csapatoknál sokkal gyakrabban fordulnak meg külföldi játékosok még az NB 2-ben is.