Fetter Erik: Budapesten versenyezni semmihez sem fogható

16:33 | 2022 05. 07.

Kategóriák: Al kiemelt, Sport

A Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny második szakaszát követően Fetter Erik kijelentette: Budapesten versenyezni semmihez sem fogható.

“Sok helyen versenyeztem már, de ilyet még sehol nem tapasztaltam. Nemcsak a rajtnál, a célban és az emelkedőn voltak sokan, hanem minden egyes utcában. Elképesztően sok energiát adott ez nekem” – mondta az EOLO-Kometa magyar versenyzője, aki 65. indulóként vágott neki a 9,2 kilométeres egyéni időfutamnak, és a célba érkezést követően a tizedik legjobb idővel rendelkezett, a korábban rajtoló honfitársánál, Peák Barnabásnál egy másodperccel bizonyult gyorsabbnak.

Az MTI érdeklődésére elárulta: nem olyan céllal vágott neki a távnak, hogy időfutambajnokként ő legyen a legjobb magyar, inkább a többi rivális közül szeretne minél többet megelőzni.

“Nem egy klasszikus időfutampálya, mert több kanyar és a végén egy emelkedő van benne, de jobban is szeretem az ilyet. Budapest pedig semmihez sem fogható, elindultunk a Hősök teréről, elhaladunk a Parlament mellett, és megérkezünk ide a Budai Várba” – mondta láthatóan az előző 12:28 perc hatása alatt lévő Fetter, aki elárulta, a pénteki nyitónapon elszenvedett bukása semmiben sem hátráltatta, mert megúszta karcolásokkal a történteket. “Az életben egyszer van ilyen lehetőségem, hogy a Girón Visegrádban versenyezzek, ezért volt bennem egy kis méreg, de ezt most sikerült kiadnom magamból és motivációként használni a folytatásra” – fogalmazott.

A 105. Giro d’Italia első három szakaszát rendezik Magyarországon, a szombati időfutamon az utolsó, harmadik magyar bringás Valter Attila lesz, aki 16.27-kor indul a Hősök teréről.

(MTI, fotó: Illyés Tibor)

Címkék: , ,