Fetter Erik: “én is otthoni karanténba vonultam” – Helyi sportolók üzennek

13:13 | 2020 03. 24.

Kategóriák: Al kiemelt, Sport

Az egyik legbiztosabb módszer arra, hogy megfékezzük, lelassítsuk a koronavírus-járvány terjedését, hogy lehetőségeinkhez mérten a következő hetekben önkéntes karanténba vonulunk, minél kevesebb emberrel érintkezünk. De mi a helyzet a helyi sportolókkal? Hogyan befolyásolja a járvány a hétköznapjaikat, a felkészülésüket? Hogyan tudnak formában maradni, és miképp érinti őket személyesen a kialakult helyzet? A Varkapu.info cikksorozatában helyi sportolók üzennek nektek!

1. rész. Fetter Erik, Pilisvörösvár

Szintentartás a természetben

Fetter Erik abban a szerencsés helyzetben van, hogy a sportág, amelyben remek teljesítményeket ér el, a természetben űzhető. A pilisvörösvári kerékpáros a hétköznapjait elvonultan, otthoni karanténban tölti, azonban a szintentartás érdekében kijár a szabadba edzeni. “Ez egy jó időtöltési lehetőség mindenki számára, főleg, hogy jön a jó idő. Nincs is jobb most egy jó túrázásnál, futásnál, sétánál, biciklizésnél. Mindenkinek csak ajánlani tudom, de fontos, hogy egyedül menjünk, vagy akikkel együtt élünk alapból. Tartsuk be a szabályokat most a legszigorúbban!”

A csapattársakat sem kíméli a helyzet

Erik jelenleg egy félig olasz, félig spanyol csapatnál versenyzik, így nagy rálátása van az ottani helyzetre is: “A legkisebb dolog, hogy a csapattársaim több hete négy fal között próbálják elvégezni az edzéseket, hogy valamennyire szinten maradjanak. A súlyosabb dolog, hogy még mindig rohamosan nő a fertőzöttek, és mostmár egyre inkább a halálozások száma is. Már ott tartanak, hogy a családi és baráti körökben is kezdik elkapni az emberek, és tudva azt, hogy a kórházak már elestek, nem egyszerű most az ő helyzetük”.

Ha teheted, maradj otthon!

Látva a csapattársak helyzetét, Erik is arra buzdítja a helyieket, hogy maradjanak otthon, és próbálják meg nullára csökkenteni az emberi érintkezések, találkozások számát.

“Mi még abban a státuszban vagyunk, hogy tudjuk lassítani és kontrollálni a történéseket, de ahhoz most mindenkinek nagyon komolyan kell vennie az előírásokat. Akkor már késő lesz észbe kapni, amikor itt a nagy baj, tegyünk meg mindent most!” – üzeni a pilisvörösvári kerékpáros a térségben élőknek.

 

A 19 éves vörösvári sportoló 2018-ban még a hegyikerékpárosok között szerzett junior magyar bajnoki címet, 2019-ben már az első idénye volt országúti kerékpárban. Erik a 2020-as szezont a spanyol bejegyzésű Kometa Cycling Team-ben kezdte.

(Gribek Tímea – Varkapu.info, címlapkép: Vanik Zoltán/Bringasport)

Címkék: , , , , ,