Fetter Erik és Palumby Zsombor is teker a magyar országúti körversenyen

12:32 | 2021 04. 29.

Kategóriák: Al kiemelt, Sport

Az előzetes nevezések alapján 13 hazai kerékpározó szerepel majd a május 12-én rajtoló Tour de Hongrie magyar országúti körversenyen, köztük lesz a pilisvörösvári Fetter Erik és a piliscsabai Palumby Zsombor is.

A szervezők csütörtöki tájékoztatása szerint a legnagyobb nevek látogatnak el a hazai versenyre: a Jumbo-Visma elhozza a holland Mike Teunissent, a Bahrain Victorious nevezte ausztrál sprinterét, Heinrich Hausslert, a BikeExchange pedig ausztrál bringását, Damien Howsont. 

A legjobb hazai versenyzők közül a címvédő és a Giro d’Italiára készülő Valter Attilán kívül mindenki ott lesz a mezőnyben. Indul a 2017-es Tour de Hongrie második helyezettje, Peák Barnabás (BikeExchange), a 2016-os magyar bajnok Pelikán János (Androni Giocattoli Sidermec), a kétszeres magyar bajnok Kusztor Péter (Novo Nordisk), a 2019-es magyar körversenyen második helyezett Dina Márton és az ifjúsági olimpiai hatodik helyezett, pilisvörösvári Fetter Erik (mindkettő EOLO-Kometa).

A Giotti Victoria Savini Due is nevezte magyarjait, a bajnoki címvédő Filutás Viktor mellett a 2019-es magyar bajnok Szarka Gergelyt, a magyar válogatott színeiben pedig Karl Ádám, Orosz Gergő, a piliscsabai Palumby Zsombor, Szöllősi Ferenc, Rózsa Balázs és Hrenkó Norbert szállhat nyeregbe, vagyis összesen 13 magyar indul.

A 42. Tour de Hongrie-t május 12. és 16. között rendezik, az eseményen huszonkét csapat 132 kerékpárosa állhat rajthoz. Az előzetes nevezések alapján öt kontinens 27 országából érkeznek a kerékpárosok, a legtöbben, szám szerint 23-an, Olaszországból.

A hivatalos csapatbemutató május 11-én lesz.

(MTI nyomán)

Címkék: , , ,