Három érmet is bezsebeltek a pilisjászfalui íjászok az Európa-bajnokságon

09:08 | 2018 02. 19.

Kategóriák: Sport

Az IFAA Terem Íjász Európa-bajnokságon 24 ország több mint 509 versenyzője állt a 120 méter hosszú lővonalhoz péntek reggel a Hungexpoban azzal a reménnyel, hogy a magyar Parlament stilizált ábráját is megjelenítő éremmel a nyakában mehet majd haza a háromnapos versenyzés után.

A Pilisi Királyi Íjászok két versenyzője nagyszerű eredménnyel zárta a versenyt. Európa-bajnok lett Sándor Aliz (olimpiai női veterán kategóriában) és európa bajnoki bronzérmes Márton Dávid (olimpiai fiú gyermek kategóriában).

A Magyar Íjász Szövetség megspékelte a teremíjász Európa-bajnokságot, ugyanis egy nemzetközi háromdimenziós íjászversenyt is szervezett a Fegyver, Horgászat és Vadászat Nemzetközi Kiállítás idején. A verseny lőállásai a FeHoVa két fő pavilonjában helyezkedett el, így a három nap alatt a kiállításra érkező több mint 50 ezer látogató testközelből élvezhette a látványos versengést. A Nemzetközi 3D Terem Íjász Bajnokságon Háromszéki Petra (Kapos Íjász Egyesület) I. helyezést ért el vadász csigás junior női kategóriában.

Gratulálunk mindhárom versenyzőnek!

(Varkapu.info)

Címkék: , , , ,