Hétvégén átadják a Nagy-tó körüli futópályát

12:55 | 2018 12. 04.

Kategóriák: Al kiemelt, Sport

Véget ért az idei év legnagyobb önkormányzati beruházása, a Nagy-tó körüli sétány és futópálya kivitelezése. Az 1 kilométer hosszú és 2 méter széles aszfaltburkolatos sétálóutat, valamint az annak belső ívén haladó 1 méter széles gumiburkolatú futópályát december 8-án, szombaton délelőtt 11 órakor avatják fel.

Az eseményre szeretettel várnak mindenkit, gyermekeket és felnőtteket egyaránt. Az ünnepélyes avatási ceremónia után közös bemelegítésre, majd azt követően egy kis sétára vagy futásra invitálja az önkormányzat az esemény résztvevőit, akiket – a télies időjáráshoz illően – teával és forralt borral kínálnak majd.

A Nagy-tó környéki sétány és futópálya az öt tó környékének fejlesztésére vonatkozó hosszú távú fejlesztési terv első lépéseként valósult meg. A Pagony Táj- és Kertépítész Iroda által az Öt tó környékének fejlesztésére 2017 januárjában elkészített tájépítészeti koncepcióterv alapján a CTB Mérnökiroda Kft. 2017 szeptemberére készítette el a Nagy-tó körüli sétány és futópálya kiviteli terveit.

A tervek alapján 2018 márciusában indult a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás, melynek eredményét június 21-én hirdették ki. A nyertes ajánlatot a Strabag Általános Építő Kft. adta, akivel a kivitelezési szerződést július 5-én írták alá. A kivitelező július 16-án kezdte meg a munkákat, melyeknek első lépései a területrendezés, a földfeltöltés, a rézsűkiépítés, valamint a csapadékvíz-elvezető létesítmények elkészítése voltak. Ezután következett a szegélyezés, az útalap megépítése, majd a burkolatok elkészítése. A sétány és futópálya mentén kandeláberes közvilágítás is kiépült, modern, energiatakarékos LED-es lámpatestekkel, így a futópálya és a sétány este, sötétben is használható. A létesítményt kerékpártárolók, pollerek, korlátok, padok, hulladékgyűjtő edények teszik majd komfortossá, de ezek kihelyezésére még néhány napot várni kell.

A kivitelező a létesítményt október 30-án készre jelentette. A Műszaki átadás-átvételi eljárás november 15-én kezdődött meg, és még jelenleg is folyamatban van, mivel a kivitelezőnek még kisebb-nagyobb hiányosságokat pótolnia kell (pl. ki kell helyeznie a padokat, kerékpártárolókat és hulladékgyűjtő edényzeteket).

A teljes egészében önkormányzati finanszírozásban megvalósult beruházás kivitelezési költsége a szerződés szerint a közvilágítás kiépítésével és a Harcsa utcai útkorrekcióval együtt összesen bruttó 140.004.946 forint.

(pilisvorosvar.hu)

Címkék: , ,