“Jó érzés, hogy bíznak bennem” – Fetter Erik is indulhat a versenyen

21:30 | 2021 02. 10.

Kategóriák: Fő kiemelt, Sport

A tervek szerint a pilisvörösvári Fetter Erik is indulhat a Giro d’Italia országúti körversenyen, miután az őt foglalkoztató EOLO-Kometa szabadkártyát kapott az olasz háromhetes viadalra.

A Giro honlapján szerdán hozták nyilvánosságra a résztvevő csapatok listáját, amelyen a nemzetközi szövetség (UCI) múlt csütörtökön bejelentett döntése értelmében a szokásos 22 helyett 23 együttes kaphatott helyet. Az automatikus résztvevő 19 World Tour-csapat és a tavalyi idény legjobb pro team (prokontinentális) istállója mellett így három szabadkártyát osztottak ki, amelyek a várakozásoknak megfelelően a négy olasz pro istálló között találtak gazdára. Alberto Contador csapata, a Dina Mártont is soraiban tudó EOLO-Kometa mellett a Vini Zabú és a Bardiani CSF Faizané vehet részt a Girón.

Az EOLO-Kometa idén lépett az országúti kerékpársport második szintjét jelentő prokontinentális kategóriába, így először vehet részt háromhetes viadalon. 

Fetter az MTI megkeresésére elmondta, már

teljesen felépült tavaly augusztusi edzésbalesetéből,

a decemberi és januári edzőtáborban is teljes értékű edzésmunkát végzett. Elárulta, amikor először közölték vele decemberben, hogy a Giro-keretben számolnak vele, el sem hitte, és még most sem mer örülni, hiszen messze van a viadal, és a jelenlegi járványhelyzetben bármi megtörténhet addig.

Hangsúlyozta, jó érzés számára, hogy bíznak benne, ugyanakkor még sok munkát kell elvégeznie májusig. Leszögezte, amennyiben valóban rajthoz áll, úgy fő célja egyértelműen az lesz, hogy teljesítse a versenyt és megtapasztalja a harmadik hét nehézségeit is.

(MTI)

Címkék: , ,