Kaliforniában talált otthonra a vörösvári világbajnok kajakos

11:35 | 2011 02. 05.

Kategóriák: Sport

A nana.hu kérdésére még 2007. áprilisában azt a választ adta Fazekas Krisztina háromszoros világbajnok, kétszeres Európa-bajnok kajakosunk, hogy Pilisvörösváron szeretne érvényesülni, dolgozni, mára azonban az Egyesült Államokban talált otthonra.

A nana.hu kérdésére még 2007. áprilisában azt a választ adta Fazekas Krisztina háromszoros világbajnok, kétszeres Európa-bajnok kajakosunk, hogy Pilisvörösváron szeretne érvényesülni, dolgozni, mára azonban az Egyesült Államokban talált otthonra.

Tavaly év elején kötött házasságot Fazekas Krisztina és az izraeli születésű, de az Egyesült Államokban tanuló és amerikai színekben olimpikon Rami Zur. A még magyarként négyszeres világbajnok Fazekas a kajak.hu-nak úgy nyilatkozott: otthonra lelt az Egyesült Államokban – írja az internetes oldal a pilisvörösvári születésű sportolóról.

„Ideköltözésemkor nem gondoltam volna, hogy még kajakozni fogok, de nem vállalhattam rögtön munkát, és arra gondoltam, addig azt csinálom, amit igazán szeretek – nyilatkozta a kajak.hu-nak Fazekas Krisztina. – A sok új hatás és teendő miatt a felkészülésem nem volt százszázalékos, mert nem igazán tudtam mindig erre összpontosítani. Ráadásul a körülmények korántsem olyanok, mint Magyarországon. Edző és csapat nélkül, a férjemmel készültem, aki már három olimpiát is megjárt, és nagyban tud motiválni a profizmusa.”

Bár Fazekas Krisztina korábbi eredményeihez képest tavaly szerényebben szerepelt, még így is a 200 méteres egyes szám stabil B-döntősének számított, amelyben a világbajnokságon és a szegedi világkupán egyaránt az ötödik helyet sikerült megszereznie.

„Ami a legjobb Kaliforniában, az az örökös napfény, így itt mindig versenyszezon van. Tavaly télen is versenyeztem az úgynevezett surfskiben. Ez is kajakozás, csak a tengeren. Ez számomra sokkal nagyobb élmény. A nyílt vízen meglovagolni a hullámokat egyszerűen leírhatatlan. Ezt a kategóriát tavaly megnyertem, de most új sportba lettem szerelmes, ez nevezetesen pedig a stand up paddle boarding, amit úgy fordíthatnánk le, hogy kajakozás szörfdeszkán állva. Ez a világon jelenleg a legdinamikusabban fejlődő sportág, így az idén már mind a kettő versenyre beneveztem, ami nem bizonyult rossz ötletnek, mert még senki sem tudott legyőzni egyikben sem. Itt Kaliforniában ezek sokkal népszerűbb sportágak, mint a síkvízi kajakozás.”

Persze az eredeti sportágához sem lett hűtlen.

„Azért most már próbálok a felkészülésemmel is foglalkozni, mert közelednek az első versenyek, valamint a válogatók időpontjai. Az edzések jó hangulatban telnek, ugyanis a klubba, ahová járok, lelátogatott néhány régi kajakos, és egy új reménység is feltűnt, így van kivel versengeni a minél nagyobb cél elérésében, amely számomra nem is lehet más, mint a londoni olimpia, immár amerikai színekben.”

Ezt pedig még 2007-ben a nana.hu-nak adott interjújában mondta: “Pilisvörösváron születtem, ott is élek, és ott szeretnék majd dolgozni, érvényesülni.” Ugye, a jövő kiszámíthatatlan…

(nemzetisport.hu nyomán Varkapu.info)

Címkék: , , ,