Korok Fatima: „Szeretnék új magyar rekordokat merülni a VB-n”

08:18 | 2019 07. 01.

Kategóriák: Al kiemelt, Sport

Ahogy arról korábban beszámoltunk Olvasóinknak, a pilisszentiváni Korok Fatima a közelmúltban bámulatos teljesítménnyel 71 méterre javította a magyar rekordot a szabadtüdős mélységi búvárkodásban. A kimagasló eredmény jutalma, hogy a helyi sportoló hazánkat képviselheti a szeptemberi, franciaországi Világbajnokságon. A szabadtüdős mélységi búvárkodás rejtelmeiről és a jövőbeli célokról a szentiváni büszkeség a napokban az M1 csatorna Ma este című műsorában beszélt.

A kedvenc száma az 58 méteres merülés

Fatima 71 méteres magyar rekordja mellett egy 58 méteres magyar rekordot is magának tudhat: „a 71 méteres merülés uszonnyal történik, míg az 58 méteres merülés annyit jelent, hogy mellúszásban úszok fel és le. Ez a legnehezebb és egyben személy szerint a kedvenc számom.” Fatima ezzel az eredménnyel jelenleg a női világranglista előkelő 13. helyén áll, ami kimagasló eredmény annak fényében is, hogy a verseny idején a szentiváni büszkeség még csak alig 8 hónapja volt a sportolók között.

Mik a jövőbeli célok?

Fatima szeptemberben Franciaországban, a Világbajnokságon fogja képviselni hazánkat. “Szeretnék csodálatos, új magyar rekordokat merülni. Emellett pedig szeretném nagyon jól is érezni magam, ugyanis olyan világklasszisokkal fogok találkozni, akik több tíz éve vannak a pályán. Ez óriási kihívás számomra, de egyben nagyon várom is már” – válaszolta mosolyogva a búvárlány.

Ez lesz az első olyan világbajnokság, ahol Magyarország képviselteti magát, méghozzá a szentiváni sportoló személyében.

Milyen veszélyeket rejt a merülés? Milyen érzés zuhanni a mélybe? Az M1 csatorna Ma este című műsorában Fatima ezekre a kérdésekre is választ adott.

A TELJES RIPORT ITT NÉZHETŐ VISSZA>>>>

(Varkapu.info)

Címkék: , , ,