Kutyás akadályverseny lesz Piliscséven

19:52 | 2018 04. 22.

Kategóriák: Sport

A Hard Dog Race rövid idő alatt Európa legnagyobb kutyás sportrendezvényévé nőtte ki magát. A sikeres lengyelországi futam után pedig ismét Piliscsévre érkezik a kutyás társadalom legizgalmasabb versenye, a kutyás akadálypályás futóverseny. A nevezések száma már meghaladta az 1000 főt, és lassan eléri a nevezési plafont, ami az eddigi versenyek történetében páratlan rekord.

A Hard Dog Race egyesíti az akadálypályás és a kutyás terepfutó-versenyek kihívásait. Különlegessége, hogy a kutya és az ember egy párost alkot: együtt kell teljesíteniük az akadályokat, eredményük is közös – hat láb, két szív, egy büszkeség.

A Base futamot április 28-án rendezik Piliscséven, ahol a nevezők egy egészen új pályára és akadályokra számíthatnak. A táv változatlanul 6 kilométer és a 16 akadály száma sem változott, de a szervezők rengeteg újdonságot és meglepetést ígérnek.

A HDR Base futam nem kíván speciális felkészülést sem kutya, sem gazdi részéről, a hangsúly a kutya-gazdi egységen van. Együtt kell teljesíteni az akadályokat, amelyek lehetnek építettek vagy természetesek, sárosak, vizesek – változatosak és izgalmasak. A szervezők egyik legfontosabb szempontja, hogy a kutyák is jól érezzék magukat, ne legyen számukra egyetlen feladat sem kényszer, így ha valamelyik akadályt nem szeretné, vagy nem tudja megcsinálni a kutya, gazdája kiválthatja azt egy kötelező gyakorlattal.

A versenyen nincsen szintidő, minden beérkező páros érmet és ajándékcsomagot kap a Hard Dog Race elkötelezett támogatóinak köszönhetően. A női, férfi kategória és a csapatverseny 1. 2. és 3. helyezettje pedig a dicsőségen kívül értékes nyereményekkel lesz gazdagabb.

A Hard Dog Race egésznapos szórakozást és kutyás közösségi élményt ígér a versenyzőknek és a helyszínre látogatóknak. Igazi piknikhangulatot ölt majd a sok izgalmat ígérő fesztiválterület, amelyet a versenypálya mellett alakítanak ki. Többek között fizioterápiás bemutató, önkéntes szervezetek kitelepülései, állatorvosi tanácsadás, valamint kutyás felszerelések és játékok, futófelszerelések és cipők között lehet majd válogatni. Az állatmentő szervezetek örökbefogadó napot tartanak, remek alkalom ez a gazdátlan kutyák és az örökbefogadási folyamat megismerésének. Az a kutya-gazdi páros, aki ezen a napon talál egymásra valamelyik szervezet által, a következő évben mindkét HDR futamra a szervezők vendége, nevezési díj nélkül.

A rendezők elkötelezett támogatói a felelős állattartással és az állatvédelemmel foglalkozó szervezeteknek, így újdonságként elindul az „Önzetlen Nyelvlógatás” projekt, amely egy bajnokság a versenyen belül. Ebbe a kategóriába az egyesületek külön csapatokat indíthatnak értékes nyereményekért. Eddig 13 szervezet nevezett 28 csapattal.

Hard Dog Race verseny, Base futam: 2018. április 28., Piliscsév, Motocross pálya

Nevezési feltételek: http://harddograce.hu/nevezes/versenyszabalyzat/

(joy.hu)

Címkék: , , ,