Manhercz is kellett hozzá, 18 év után döntőben a Ferencváros vízilabdacsapata

09:24 | 2018 04. 26.

Kategóriák: Sport

A Ferencváros férfi vízilabdacsapata győzött az OSC ellen a bajnokság elődöntőjében, így bejutott a fináléba. Erre legutóbb 2000-ben volt példa, amikor a zöld-fehérek aranyérmet is nyertek. A pilisvörösvári pólós, Manhercz Krisztián is betalált a kapuba.

A Fradi.hu beszámolója a mérkőzésről:

Kedvező helyzetből várhattuk az OSC elleni elődöntőt, hiszen a középszakaszban aratott két győzelmünknek köszönhetően már csak egy sikerre volt szükségünk a fináléba jutáshoz. Csapatunk nem is akarta megnehezíteni saját dolgát, bár a vezetést még a vendégek szerezték meg (0-1). Ezután azonban nem volt megállás. Stefan Mitrovic, Varga Dénes és Nikola Jaksic góljaival fordítottunk az első negyedben (3-1).

Nyugodtan csordogált a második negyed, amikor Jaksic egy lóba után csodálatosan ejtett a kapu sarkába (4-1). Mellette még a mozdulat egyik nagy szakértője, Varga Dénes is bólintott, elismerve a találat szépségét. A félidő előtt megszerezte első gólját Varga Dániel és Manhercz Krisztián is, így 6-1-es előnnyel vártuk a meccs második felét.

A fordulás után kissé leült csapatunk játéka, hiszen az újbudaiak kétszer is betaláltak (6-3), mi viszont nem tudtunk eredményesek lenni a harmadik negyedben, melynek végén kapusunk, Vogel Soma bravúrjára volt szükség, hogy ne csökkenjen még jobban az előnyünk.

Talán a ferencvárosi játékosok elhitték, hogy megvan a döntő, mert a záró játékrészben az OSC 6-4-re felzárkózott. Nehezen tudtuk feltörni a vendégek védelmét, Vámos Márton azonban visszahozta a hitet a hazaiak támadójátékába egy távoli bombagóllal (7-4). Innentől kezdve már nem adtuk ki a győzelmet a kezünkből, ráadásul Vámos egy újabb szép találattal zárta le a meccset. A Ferencváros 8-4-re nyert és egy rendkívül hosszú sorozatot szakított meg, hiszen 2000 után játszhatunk ismét a bajnokság döntőjében.

A másik ágon egyelőre még zajlik a küzdelem. Az első mérkőzésen ötméteresekkel nyert az Eger a címvédő Szolnok otthonában, így összesítésben 6-3 a hevesieknek. A párharc az egyik fél 7. pontjáig tart.

FÉRFI VÍZILABDA OB I
Elődöntő, 1. mérkőzés
2018.04.25., szerda, Császár-Komjádi Sportuszoda
FTC-PQS Waterpolo – A-HÍD OSC Újbuda 8-4 (3-1, 3-0, 0-2, 2-1)
Gólszerzőink: Vámos, Jaksic 2-2, Mitrovic, Varga Dénes, Varga Dániel, Manhercz 1-1

(Fradi.hu; Varkapu.info)

Címkék: , , ,