Manhercz Krisztián két gólt lőtt – A Magyar Kupa négyes döntőjében a Fradi

22:42 | 2017 11. 28.

Kategóriák: Sport

A Ferencváros vízilabda csapata a negyeddöntő mindkét mérkőzését megnyerte, ezzel bejutott a Magyar Kupa Final Fourba. A párharc második fordulójában Manhercz Krisztián gárdája 13-6-ra győzte le a Miskolc együttesét. A pilisvörösvári pólós ezúttal két góllal járult hozzá a Fradi sikeréhez, előtte hazai medencében egy találatot jegyezhetett. A kupadöntőért az FTC a Szolnokkal mérkőzik meg december 2-án, a Komjádi uszodában.

A Fradi.hu beszámolója a Szolnok elleni, idegenbeli mérkőzésről:

Háromgólos előny birtokában kezdhette a Magyar Kupa-negyeddöntő második felvonását a Fradi. Betegség miatt Nikola Jaksic és Vogel Soma nem utazhatott el a csapattal. A Ferencváros kapuját ezúttal is Gárdonyi András védte. Gyorsan vezetést szerzett az FTC, Stefan Mitrovic maradt elöl egyedül, kapta a labdát, kicselezte a kapust, és belőtte első gólunkat (0-1). Bowen egyenlített egyből ezután. Vámos gondoskodott arról, hogy ismét a Fradi vezessen (1-2). Bowen bombájával lett egál, de az első fórunkat Manhercz Krisztián belőtte, amivel egyre elléptünk. Mindkét edző időt kért, de a vízben nem valósult meg, amit a parton megbeszéltek. Az első negyed 3-2-es FTC-vezetéssel zárult.

A ráúszásnál elhozta a Miskolc a labdát, de Sedlmayer Tamás nem hagyta annyiban, keményen megharcolt Nagy Ádámmal, a helyzet sajnos mégis kimaradt. A következő már eredményesen zárult, Vámost nem sikerült szabályosan szerelni, balkezesünk lövéséből pedig rendszerint gól lesz, most sem történt másképp (2-4). A hazaiak büntetőt rontottak, de a hibát a következő akciónál kijavították. Lefordult a Fradi, Szirányi iramodott meg, senki nem tudta megállítani, visszaállt a kétgólos különbség (3-5). A végjátékban mindkét edző kihasználta rövid taktikai szünetét, de ezúttal sem zárult góllal egyik akció sem. Az utolsó percben Nikic harcolt ki büntetőt, az ötméterest Varga Dénes lőtte be, a nagyszünetben 6-3-ra vezetett a Fradi.

Varga Dénes fejezte be az első és nyitotta meg a második félidőt, négyre növelve a különbséget (3-7). Dumi a negyed közepén gólpasszt adott Nikicnek, szerb világklasszisunk úgy megtáncoltatta a labdát a kapuban, a hazaiak hálóőre kapkodta a fejét (3-8). Megúszott a Fradi, Vámos adta önzetlenül Mitrovicnak, ketten összehozták a kilencedik gólunkat (3-9). Hosszú idő után betalált a Miskolc, a harmadik negyed után 4-9 állt az eredményjelzőn.

A párharc utolsó negyede Vámos-találattal indult, balkezesünk triplázott. Manhercz Krisztián pedig duplázott, kettejük gólja között Milicic talált be. A tizenkettesek perce következett itt is, ott is. Tőlünk Mitrovic lőtte 12. gólunkat. A túloldalon Halek, de a hatodikat. Sedlmayer találata állította be a 13-6-os végeredményt.

A Ferencváros kettős győzelemmel jutott be a Magyar Kupa négyes döntőjébe. A Fradi az egyetlen klub, amelynek női és férfi csapata is kupa Final Four résztvevő.

BENU MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ

2.forduló, Miskolc
PannErgy MVLC – FTC-PQS Waterpolo 6-13 (2-3, 1-3, 1-3, 2-4)
Gólszerzők: Vámos 3, Mitrovic 3, Varga Dénes 2, Manhercz 2, Szirányi, Nikic, Sedlmayer

1.forduló, Népliget
FTC-PQS Waterpolo – PannErgy MVLC: 12-9 (4-2, 4-3, 3-3,1-1)
Gólszerzők: Varga Dénes 5, Nikic 2, Vámos, Jansik Sz., Mitrovic, Manhercz, Német T.

(Varkapu.info)

Címkék: , , ,