Október végéig elkészülhet a vörösvári Nagy-tó körüli futópálya

18:06 | 2018 07. 12.

Kategóriák: Al kiemelt, Sport

A Képviselő-testület június 21-i ülésén érvényesnek és eredményesnek hirdette ki azt a közbeszerzési eljárást, mely alapján burkolat-felújítási munkákat kezdenek a Tavasz, Iskola, Budai és Szent István utcákban. Emellett a Nagy-tó körüli sétány és futópálya ügyében is előrelépések történtek.

Újabb járdák és parkolók épülnek

A négy feladatrész közül háromra a Strabag Általános Építő Kft. adta a legkedvezőbb árajánlatot a következők szerint:

  • az Iskola utcai járda felújítása 350 méter hosszon, az útpálya 4,5 méterre szélesítésével, a Hősök terétől a plébániával szemközti közig: bruttó 25 396 769 forint;
  • a Bányatelepen, a Budai úti buszmegállótól a Kodály Zoltán utcáig egy járda és egy párhuzamos parkolósáv kiépítése a vízelvezetés megoldásával valamint a szervízút kiszélesítésével: bruttó 16 737 564 forint;
  • a Szent István utca elején 100 méter hosszon zártrendszerű csapadékvíz-elvezetés kiépítése, 54 méter hosszon, az útburkolat kiszélesítésével: bruttó 8 313 992 forint.

A három feladat kivitelezésére vonatkozó szerződést július 5-én írták alá. A munkák kezdési ideje július 23., a tervezett kivitelezési idő pedig 50 nap. Ha tehát minden jól megy, akkor ezek a munkák szeptember elejére-közepére elkészülnek. Az előzetes egyeztetések alapján a munkákat az Iskolai utcai járda kivitelezésével kezdik majd, tekintettel a szeptemberi iskolakezdésre.

A Tavasz utcai járda felújítását a Kisfaludy utcától (volt kenyérgyártól) a Dugonics utcáig, mintegy 500 méter hosszon bruttó 14.309.979 forintos ajánlata alapján a Nadi Építő Kft. végzi majd. A szerződést már itt is megkötötték. A munkakezdés ideje július 16., a kivitelezés időtartama a tervek szerint 25 nap. Ha minden a tervek szerint halad, még a búcsú előtt elkészülhet a járda.

A kivitelezési szerződések aláírása (Fotó: pilisvorosvar.hu)

A Nagy-tó körüli sétány októberre készül el

Ugyancsak a júniusi testületi ülésen döntött a Képviselő-testület az idei legnagyobb fejlesztés, a Nagy-tó körüli sétány és futópálya kivitelezőjéről. A kiviteli közbeszerzési eljárást még márciusban indította meg a Képviselő-testület. A május 24-i beadási határidőig három ajánlat érkezett, s a legjobb ajánlatot a Strabag Általános Építő Kft. adta, bruttó 140.004.946 forinttal.

A szerződést július 5-én aláírták, a munkakezdés várható ideje július 16. A kivitelezés tervezett ideje 110 nap, tehát a sétány és futópálya várhatóan október végére készül majd el.

(pilisvorosvar.hu)

Címkék: , , ,