Óriási győzelmet aratott Benkó Barbara Cipruson

17:52 | 2017 02. 25.

Kategóriák: Sport

Az első két szakasz sikerei után felkerült a korona legjobb női mountain-bike versenyzőnk, Benkó Barbara téli felkészülésének végére.

Az első két szakasz sikerei után felkerült a korona legjobb női mountain-bike versenyzőnk, Benkó Barbara téli felkészülésének végére.

 
A Cipruson zajló négy szakaszos , HC kategóriás Sunshine Cup elnevezésű UCI mountain-bike verseny harmadik etapján Barbi szenzációsan versenyzett, majdnem 3 óra tekerés után egy bombaerős 4 fős élbolyban érkezett a célhoz, ahol megnyerte a sprintet, így a szakaszt is – írja a velo.hu.
 
Barbi nem mást utasított maga mögé, mint a női mountain-bike sport legnagyobb alapját, a korábbi hatszoros világbajnok és olimpiai bajnok norvég Gunn-Rita Dahle-t. A harmadik helyre a szintén korábbi VB győztes és olimpiai aranyérmes német Sabine Spitz szorult. Benkó Barbara a verseny utolsó szakasza előtt összetettben a második helyen áll. Mostani teljesítménye tökéletes bizonyítéka annak, hogy a télen elvégzett alázatos edzésmunka mellett, az új sportpszichológus és edzői is kiváló munkát végeztek, melyet a két alkalommal is kéthetes melegövi edzőtábor egészített ki. 
 
Barbi a 2016-os évet a világranglista legjobb 20 között fejezte be, a mostani pedig nagyon bíztató kezdés és az edzéseken tapasztalt teljesítményadatok alapján élete legjobb szezonja elé nézhet.
 

Címkék: , , ,