Vörösvári siker: Benkó Barbi ismét magyar bajnok

14:32 | 2019 07. 22.

Kategóriák: Fő kiemelt, Sport

A Kamaraerdőben az XCO Országos Bajnokságon az elit nőknél nem történt meglepetés, a pilisvörösvári Benkó Barbara könnyedén védte meg címét, második helyen a piliscsabai Buzsáki Virág végzett.

Délelőtt a legkisebbek mérkőztek meg a nekik tervezett pályákon, majd rajtról rajtra nőtt a táv, és végül 16 órakor a leglátványosabb futam versenyzői, azaz az elitek rajtoltak el. Senkinek nem volt könnyű a pálya, a szervezők igen technikás nyomvonalat jelöltek ki, ráadásul a meleg ismét megérkezett, ami rontotta a versenyzők koncentrációs képességét.

Az elit nők futamában Benkó Barbara könnyedén nyert, a világkupákon rendszeresen rajthoz álló bajnoknő még más szintet képvisel mint a fiatal vetélytársai.

Az elit férfiaknál hatalmas csatára lehetett számítani, nehéz volt előre megjósolni, hogy ki fog nyerni, a rutinos, az elmúlt időszakban verhetetlen Parti András vagy valamelyik fiatal titán lesz a leggyorsabb. Az első kör végén még öten haladtak együtt, Parti András, Dina Márton, Palumby Zsombor (Piliscsaba), Valter Attila, Fetter Erik (Pilisvörösvár) alkotta az élmezőnyt. A második körben már körvonalazódni látszódtak az erőviszonyok, Dina és Parti léptek el a többiektől, őket nem sokkal követte Valter. Majd a harmadik körben Dina Márton támadást indított és végleg leszakította Parti Andrást, és körről körre növelte előnyét mindenkivel szemben. A 4. körben Valter Attila is megelőzte Partit, ezzel előrelépve a 2. helyre. Ezután már változás nem történt, Dina Márton, Valter Attila, Parti András lett a végleges sorrend.

Elit nő:
1. Benkó Barbara (Ghost Factory Racing)
2. Buzsáki Virág (Pavé Cycling Academy)
3. Schmidel Regina (Cube-Csömör)

Elit férfi:
1. Dina Márton (Kometa Cycling Team)
2. Valter Attila( CCC Development Team)
3. Parti András (Trek SE)

(bikemag.hu nyomán)

Címkék: , , , , , ,