Sportpark épül Pilisvörösváron és Pilisszántón

09:10 | 2020 07. 27.

Kategóriák: Fő kiemelt, Sport

A Nemzeti Szabadidős- Egészség Sportpark Programban 2016-ban adhattak be a települések pályázatot, mely Pilisvörösváron és Pilisszántón is sikerrel zárult. Pilisszántón egy C típusú sportpark létesülhet, míg Vörösváron egy 150 m2-es street-workout pálya épülhet meg.

Ingyenes szabadtéri fitneszparkkal gazdagodik Pilisvörösvár, méghozzá a tavaknál. Egyre népszerűbb az amerikai kontinensről származó “sajáttestsúlyos” edzésforma, a közkedvelt park kialakítására a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Program keretében még 2016-ban pályázott a város, többezer településsel együtt.

“Az új városvezetés érdekérvényesítő képességének köszönhetően hosszú idő után zöld utat kapott a pályázat, és a létező legnagyobb, 150 m2-es street-workout pálya valósulhat meg” – tájékoztat Fetter Ádám polgármester.  A gumiszőnyegen 25 eszköz kerül telepítésre: fekvőtámaszozó, fellépő egység, függeszkedő, húzódzkodó, tolódzkodó, hasizom erősítő, hátizom erősítő, bordásfal, korlát és létra függeszkedő. Az egymást követő generációk együtt tölthetik el a szabadidejüket, a nagyszülők, szülők és a gyermekek együtt mozoghatnak a szabadban.

A projekt összértéke hozzávetőleg 21 millió forint, mely 100%-os támogatottságot élvez. 

Pilisszántón egy C típusú sportpark létesülhet, ami minimálisan 90 m2 területű lesz és minimum 8 eszközt telepítenek, mely húzódzkodás, tolódzkodás, fekvőtámasz, bordásfal, hasizom és hátizom erősítés, lépcsőzés és függeszkedés aktivitásokra biztosít majd lehetőséget.

A sportpark várhatóan a sportpályánál kap majd helyet.

A címlapkép illusztráció!

Címkék: , , , , ,