Taroltak a helyi táncos lányok az országos bajnokságon, de hogyan tovább?

08:06 | 2018 05. 17.

Kategóriák: Sport

A Pilisi Kolibri Sport-Tánc Egyesület csapata vasárnap a Magyar Látványtánc Sportszövetség Országos Bajnokságán aranyérmet szerzett. 

A térségben élő lányok a Pilisi Kolibri STE Egyesület színeiben indultak a fenti versenyen, ahol tavaly “B” csoportban már Európa Bajnoki ezüst érmesek voltak. Idén a területi válogató versenyen a szép teljesítményük eredményeképpen átsorolták őket a legjobbak közé az “A” csoportba.

A 13 környékbeli lányból álló “Dragon” formáció olyan jól szerepelt az Országos Bajnokságon, hogy kimagasló pontszámmal aranyérmesek lettek és megszerezték az Országos Bajnoki címet.

A csapat tagjai mind piliscsévi, kesztölci, tokodi, pilisjászfalui és pilisszántói táncosok:

  • Bába Kíra, Boros Édua, Gongola Dóri,
  • Kalmár Fruzsina, Károly Aliz Júlia,
  • Kelemen Bogi, Kelenföldi Kitti,
  • Kunyik Csilla, Lászlóczki Dorina,
  • Pátkai Nóra, Platsek Nóri,
  • Rumpli Vanda, Stribik Sára

A lányok edzője: Salik Gyula

Szponzorok jelentkezését várják!

A sikeres eredmény által a csapat egyenes utat kapott a június végén Brassóban megrendezett Tánc Európa Bajnokságra. “Az egyesület és a gyerekek családjai most vállt vállnak vetve keresnek támogatókat, szponzorokat, hogy a versenyen való részvétel költségeit előteremtsék. Szükségünk lenne egy 50 fős buszra és az ott tartózkodás kiadásainak fedezetére” – áll a Kolibri Sport-Tánc Egyesület felhívásában.

Ezek a gyerekek (9-11 évesek) mindössze második éve versenyeznek. Mégis nem kevés érem van már a tarsolyukban. Hihetetlen kitartással, fegyelemmel és elszántsággal járnak az edzésekre, végzik a feladatukat, mindezt azért, mert a mindenük a mozgás és a tánc!

Az előzetes költségvetés szerint a két tánccsapatnak az EB költségei meghaladják az 1,5 millió forintot. Ezt kell most előteremteniük!

(Varkapu.info)

Címkék: , , ,