Több térségi sportolót is díjaztak a Pest megyei Sportkarácsonyon

09:34 | 2016 12. 15.

Kategóriák: Sport

A Sportkarácsony Pest megye amatőr és professzionális sportolóinak találkozója, amikor díjakat vehetnek át azok a sportolók, akik kimagasló, példamutató teljesítményre voltak képesek.

A Sportkarácsony Pest megye amatőr és professzionális sportolóinak találkozója, amikor díjakat vehetnek át azok a sportolók, akik kimagasló, példamutató teljesítményre voltak képesek.

 
A rendezvényt Szabó István nyitotta meg, aki köszöntőjében elmondta, hogy a sport megtanított minket arra, hogy az elvárás nem teherként nehezedik ránk, hanem erőt ad és reményt. Úgy fogalmazott, hogy mindig volt néhány olyan ember, aki még többet vállalt, és így bebizonyították azt, hogy az emberi szív nem ismer lehetetlent. Beszédét a sportolókhoz fordulva azzal zárta, hogy “amit Önök megtettek, az talán a legtöbb, amit egy ember adhat a világnak. Benne van minden, ami az emberiség legnemesebb öröksége, és amit egy gyermek megtanulhat arról, hogy a jövő mit jelent a számára.”
 
Az olimpia évében Pest Megye Közgyűlése külön elismerésben részesítette a Pest megyei sportegyesület színeiben szereplő, vagy Pest megyei lakóhellyel rendelkező sportolóit, akik az olimpiai játékokon érmet vagy olimpiai pontot szereztek. A XXXI. Nyári Olimpiai Játékokon és a XV. Paralimpián Rió de Janeiroban 21 Pest megyei kötődésű olimpikon ill. paralimpikon végzett az első hat hely valamelyikén.
 
A 2016-os riói Olimpia pontszerzői között volt például a pilisszántói vízilabdázó, Csabai Dóra, a pilisvörösvári kajakos, Fazekas-Zur Krisztina és a szintén vörösvári vízilabdázó, Manhercz Krisztián.
 
 
Mellettük ugyancsak díjat kapott Mike Róbert, pátyi kenus, és a budakalászi Vasbányai Henrik.
 
 
A rendezvényen számos további díjat is átadtak Pest megye profi és amatőr sportolóinak. A részletekről a pestmegye.hu oldalon tájékozódhat.
 
(pestmegye.hu nyomán Varkapu.info)
 

Címkék: , , , , , , , , , , , , ,