Tour de Hongrie a Pilisben – Közös szurkolás a térség településein

12:30 | 2023 05. 12.

Kategóriák: Fő kiemelt, Sport

Május 13-án, szombaton a Martonvásár és Dobogókő közötti 206 km-es szakasz következik a Tour de Hongrie kerékpárversenyen. A világ legjobb csapatainak, köztük a magyar bringásoknak Pilisvörösváron, Pilisszántón és Pilisszentkereszten is drukkolhatunk.

A mezőny Esztergom felől 14 órakor ér a pilisi körpályára. Három kört tesznek meg a sportolók a Pilisszentkereszt – Csobánka – Pilisvörösvár – Pilisszántó – Pilisszentkereszt útvonalon. A harmadik kör végén a cél Dobogókőn lesz. Előzetes információk szerint a várható befutást 16:15-re teszik.

Drukkolj a világsztároknak a helyszínen!

A mezőnyben rengeteg világsztárt vehetünk szemügyre, de ami a szívünknek még fontosabb: magyar versenyzőket is láthatunk elsuhanni a Pilis útjain.

Pilisvörösváron a Művészetek Háza előtt 14:30-tól várják azokat a helyieket, akik beszállnának a közös szurkolásba. Ezen a napon egyébként 15 és 16 óra között a Pilis Brass Band gondoskodik a remek hangulatról, de 14 és 17 óra között kisállakiállítást is végignézhetünk két drukkolás között.

,,Mi már nagyon készülünk a szombati Tour de Hongrie 4. szakaszára” – írja a Vörösvári Kultúrház közösségi oldalán. A Fő úton dekorációkkal is kedveskednek az áthaladó kerékpárosoknak.

Pilisszántón, a kerékpárverseny legnagyobb kihívást jelentő emelkedő szakaszán követheted figyelemmel a versenyt, ahol a kerékpárosok háromszor is elhaladnak. Kivetítőn élőben is láthatod az eseményeket. A helyszínen gulyáslevessel, lángossal, kürtőskaláccsal, kézműves Rotburger sörökkel várnak!

Azonban nem csak Pilisvörösváron és Pilisszántón nézhetjük meg az áthaladó bringásokat, ugyanis Pilisszentkereszt is szurkolásra invitálja a helyieket. 14 és 16:30 között az Emlékparkban várnak minden érdeklődőt. Ez idő alatt a jó hangulatról az MH Szentendrei Helyőrségtámogató Parancsnokság Fúvószenekara fog gondoskodni.

Korlátozásokra kell számítani!

Május 13-án, szombaton – ahogy azt már korábban jeleztük – a Volánbusz egyes járatai módosított útvonalon közlekednek a verseny ideje alatt. Erről bővebben ITT írtunk. A plakáton pedig térképen is feltüntetik a korlátozott területeket:

Címkék: , , , , ,