Újabb magyar rekordot állított fel a szentiváni búvárlány

09:44 | 2020 11. 30.

Kategóriák: Fő kiemelt, Sport

Emlékeztek még? 2019-ben Franciaországban rendezték meg a szabadtüdős merülés világbajnokságot, mely során minden helyi együtt izgult, hogy a pilisszentiváni Korok Fatima minél jobb eredményt érhessen el. A versenyt követően minden pilisi szív együtt mozgott, hiszen a búvárlány 81 méteres merüléssel elhozta a legjobbaknak járó díjat. Azóta eltelt egy bő év, mi is történt azóta?

A járványhelyzet a sportolókat sem kíméli, hiszen amellett, hogy versenyeket mondanak le, a felkészülés is bizonytalanná válik. “A tavalyi világbajnoki aranyérem ellenére nem találtam még magyar támogatókat, a Covid helyzet miatt a VB elmaradt, és én mégjobban letörtem” – írja Korok Fatima Facebook-oldalán. De a szentiváni lány idei évét nem csak a koronavírus terjedése hátráltatta, hanem sérüléssel is küzdött.

Fatima mégis megmutatta a világnak, hogy mit tud

Egyiptomban merült alá a búvárlány, hogy megmutassa, a nehézségek ellenére is rejlik benne erő és kitartás. Remekül tette, ugyanis a verseny során 86 méteres merülést hajtott végre, amivel újabb magyar rekordot állított fel. Sőt, nemcsak hazai csúcs született: “ezzel a hivatalos merüléssel jelenleg az AIDA rangsorban a világon a második helyen állok az uszonyos merülésben.”

GRATULÁLUNK FATIMA! PILISSSZENTIVÁN BÜSZKE RÁD!

Címkék: ,