Vízilabda EB: Manhercz is utazik Barcelonába

16:23 | 2018 07. 03.

Kategóriák: Sport

Märcz Tamás megnevezte azt a 13 játékost, aki részt vehet a barcelonai kontinensviadalon. A szövetségi kapitány a Világliga-ezüstérmes csapatára épít, hiszen abból a keretből 12-en ott lesznek Barcelonában – olvasható a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján.

A Világliga Szuperdöntője és a duisburgi felkészülési torna kellő tapasztalatokat adott a szakmai stábnak, így úgy döntött Märcz Tamás, hogy a BENU-kupa előtt megnevezi Európa-bajnoki csapatát.

„A németországi tornán is voltak jó teljesítmények, ami megnehezítette a döntésemet, ugyanakkor különböző szakmai koncepciók miatt a Világliga-csapat mellett tettem le a voksomat, hiszen a Duna Arénában ezüstérmet szerző csapatból tizenkét játékos utazhat az Európa-bajnokságra. Ami az egy cserét illeti: már a Világligára is Vogel Somát szerettem volna nevezni, ám egy betegség közbeszólt. Mindazonáltal Kardos Gergely is jól teljesített mindkét tornán, elégedett voltam vele, de úgy érzem, egy hajszállal előrébb tart a Ferencváros kapusa, különösen az évközi teljesítménye volt nagyon meggyőző, így neki szavaztam bizalmat” – indokolt a szövetségi kapitány, aki így a csütörtöktől szombatig tartó BENU-kupán Eb-csapatát küldheti harcba.

A férfiválogatott Európa-bajnoki csapata

Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Pohl Zoltán (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)


(waterpolo.hu)

Címkék: , ,