Vörösvári Napok: idén is várják a tutajhúzó verseny jelentkezőit

12:21 | 2019 07. 26.

Kategóriák: Sport

Idén 13. alkalommal rendezik meg a tutajhúzó versenyt a Vörösvári Napok idején, melynek célja, hogy a résztvevők megemlékezhessenek a magyarországi németek XVII. századi betelepüléséről, az első betelepülőkről, akiknek egy része a Dunán „ulmer Schachtel” tutajokon jutott el Magyarországra.

A VÖRÖSVÁRI NAPOK RÉSZLETES PROGRAMJA ITT>>>

Részletes versenykiírás:

A verseny ideje: 2019. augusztus 20. 16:00. 
A verseny helyszíne: Pilisvörösvár, Kacsa-tó.

Nevezési határidő: A versenyre nevezni elektronikus úton lehet a kozmuvelodes@mhpv.hu e-mail címre, vagy a Vörösvári Napok ideje alatt a programszervezőknél.

Nevezési feltételek: Várjuk egyesületek, intézmények, nemzetiségi önkormányzatok, baráti vagy rokoni társaságok, cégek, alkalmi csapatok, stb. nevezését. A csapatok 14. életévüket betöltött versenyzőkből állhatnak, 18. év alatti versenyző részvételéhez a szülő írásos engedélye szükséges. A szülő engedélyét a nevezéssel egy időben kell eljuttatni a szervezőkhöz. A versenyen mindenki saját felelősségre vesz részt. A csapatok létszáma legfeljebb 10 fő, nembeli korlátozás nélkül. A versenyre két fő tartalékversenyző is nevezhető. A csapatok neve tetszőlegesen választható meg.

Nevezési díj nincs.

Versenyszabályok: A verseny a tutajnak a tó megadott szakaszán (kb. 170 m) történő, mért időre való áthúzásából áll. Az időmérés tizedmásodperces pontossággal történik. A csapat egyik tagja (befejező ember) az áthúzás során végig a tutajon tartózkodik, míg a csapat többi tagja (legfeljebb 9 fő) a kötelet húzza. Az idő akkor áll meg, amikor a befejező ember a tutajról leugorva a parton elhelyezett zászlót megérinti. Minden csapat egyszer húz, a legjobb időeredményt elért csapat a győztes csapat. Az esetleges óvást a versenybizottság azonnal tárgyalja. A hozott határozat ellen további fellebbezésnek helye nincs!

Díjazás, eredményhirdetés: A győztes csapat egy évig őrizheti a vándorserleget, s ezen felül egy kisebb kupát, továbbá egy hordó sört kap. A verseny II. és III. helyezettjei emlékkupában, oklevélben és ajándékban részesülnek. Az ünnepélyes díjátadás időpontja: a verseny után, a helyszínen.

Egyéb rendelkezések: A versenyben, tetszőleges öltözetben lehet részt venni (kesztyű használata engedélyezett). A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt, a szervezők az esetleges sérülésekért, balesetekért felelősséget nem vállalnak. A tutajon utazó befejező ember csak jól úszó lehet, és úszómellényt viselnie kell. Extrém időjárás esetén a szervezők a versenyt elhalaszthatják. A rendezők a változtatás jogát fenntartják. Minden egyéb itt nem szabályozott esetben a versenybizottság a helyszínen dönt.

A csapatok a nevezéssel automatikusan vállalják a versenykiírásban rögzítetteket.

A VÖRÖSVÁRI NAPOK RÉSZLETES PROGRAMJA ITT>>>

Művészetek Háza Kulturális Központ és Városi Könyvtár,
Pilisvörösvár Pilisvörösvár Város Önkormányzata

Címkék: , ,