Sulikupa túrasorozat - Irány a Nagy-Kopasz!

2017-09-02 09:01

 

Nemsokára véget ér a nyári szünet és elkezdődik egy újabb tanév az iskolában. Azonban senki ne szomorkodjon, hiszen szeptemberben folytatódik a Piliscsabai Természetjáró Egyesület Sulikupa túrasorozata is!
 
 
Az egyesület következő túráján szeptember 2-án, szombaton a Budai-hegység legmagasabb pontjára, a Nagy-Kopaszra látogathatnak el a természetkedvelők.
 
Indulás: szeptember 2-án, reggel 9-kor Nagykovácsiban, a Kossuth és a Telki utca kereszteződésében, ahol parkolási lehetőség is van. Ha valaki tömegközlekedéssel jön, a 63-as busszal tud odajutni Hűvösvölgyből.
 
„A feladat nagyon egyszerű, csak fel kell sétálni a hegyre. Felfele 7 km, lefele 5 km. Ha jól számolok, akkor ez 12 km lesz összesen. A 300 m szintemelkedést lassan és folyamatosan küzdjük majd le" - olvasható a Piliscsabai Természetjáró Egyesület túrakiírásában.
 
Útközben vízvételi lehetőség nem lesz, mindenki hozzon magával elég folyadékot és egy kis ételt. A túra nagyjából 13 órakor ér véget.
 
Érintett látnivalók: Nagykovácsi, Tarnai-pihenő, Csergezán-kilátó
 
Az egyesület felhívásából az is kiderül, hogy a legokosabb még jutalomban is részesülni fog: „Egy kis házi feladatot adnék a résztvevő gyerekeknek már előre. Aki a kilátóból körülnézve a legtöbb hegycsúcsot tudja megnevezni, azt 1 tábla csokival jutalmazzuk." 
 
A sulikupások a pecsétgyűjtő füzetüket ne felejtsék otthon!
 
További részletek:
Piliscsabai Természetjáró Egyesület
piliscsabaite@gmail.com 
 
 
view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel