Kultúra Itt van az ősz...Szüreti mulatságok a térségben!

Itt van az ősz...Szüreti mulatságok a térségben!

A hagyományokhoz híven idén is összegyűjtük a térség szüreti rendezvényeit, hogy olvasóink minél könnyebben elérhessék a remek programokat. A felvonulások kihagyhatatlan résztvevője a szőlő, a bor és persze a remek muzsika, íme az idei felhozatal:

Közélet Öltözzön szüreti díszbe Zsámbék - Készítsd el a legötletesebb utcai dekorációt!

Öltözzön szüreti díszbe Zsámbék - Készítsd el a legötletesebb utcai dekorációt!
Zsámbék Város Önkormányzata pályázatot hirdet a legszebb, legviccesebb és legötletesebb utcai szüreti dekorációk elkészítésére a szüreti mulatság idején.

Közélet A szeptember nem csak az iskoláról szól - Kiváló programok várnak a térségben

A szeptember nem csak az iskoláról szól - Kiváló programok várnak a térségben
Szeptemberben véget érnek a nyári szabadságok, elkezdődig az iskola, azonban nem kell búslakodni, számos izgalmas program vár Solymártól Piliscsabáig, Dorogtól Pilisszántóig szerte a környéken. A Varkapu.info összegyűjtötte, hogy mire számíthatsz a hónapban!

Közélet Hétvégén szüreti mulatság Pilisszántón és Ürömön

Hétvégén szüreti mulatság Pilisszántón és Ürömön
Két őszi programot ajánlunk a hétvégére: Pilisszántón és Ürömön is résztvehetünk a szüreti felvonuláson. A hagyományos eseményt követően mindkét helyszínen mulatságot tartanak. Pilisszántón a Mondschein Kapelle húzza a talaplávalót, míg Ürömön táncházban rophatják a résztvevők.

Közélet Ilyen volt a solymári szüreti felvonulás képekben

Ilyen volt a solymári szüreti felvonulás képekben

Október elsején, szombaton rendezték meg a szüreti felvonulást Solymáron. Miután a Bíró Úrnak átadták a "falu kulcsát", útra keltek a virágokkal, szőlőkkel díszített traktorok, melyeken ovisok és bölcsisek utaztak. Az eseményt a helyi polgárőrök biztosították.

Közélet Hétvégén szüreti felvonulás Solymáron és Piliscsabán

Hétvégén szüreti felvonulás Solymáron és Piliscsabán
Két őszi programot ajánlunk a hétvégére: Solymáron és Piliscsabán is résztvehetünk a szüreti felvonuláson. A hagyományos eseményt követően mindkét helyszínen bált rendeznek. Solymáron az Adlersteiner zenekar húzza a talaplávalót, míg Piliscsabán az Ungarndeutsche Jungs zenekar zenél.

Közélet Ilyen volt a pilisvörösvári szüreti felvonulás képekben

Ilyen volt a pilisvörösvári szüreti felvonulás képekben

Szeptember 24-én, szombaton rendezték meg a hagyományos szüreti felvonulást Pilisvörösváron. Az eseményen többek között a helyi iskolák és óvodák növendékei és a Kovács László Kertbarát Kör képviseltette magát.

Közélet Szüreti felvonulás, kirándulás - Hétvégi programok térségünkben

Szüreti felvonulás, kirándulás - Hétvégi programok térségünkben

A hétvége ismét a kikapcsolódásé! Az őszi hónapban több helyszínen is lesz szüreti felvonulás és bál, de a természet kedvelői a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság által szervezett túrán is részt vehetnek. Tokodaltárón tengerimalac kiállítás lesz, Piliscsabán pedig Lecsófesztivál.

Közélet Itt a szüretelés ideje - Hogyan kerüljük el a mustgáz-mérgezést?

Itt a szüretelés ideje - Hogyan kerüljük el a mustgáz-mérgezést?
Eljöttek az őszi hónapok, megérett a szőlő a szüretelésre. Sokan nem veszik komolyan, hogy a pincékben alattomosan terjedő mustgáz halálos veszélyt jelenthet. A Katasztrófavédelem ezúton hívja fel a figyelmet a megelőzésre.
view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel