Kultúra Itt van az ősz...Szüreti mulatságok a térségben!

Itt van az ősz...Szüreti mulatságok a térségben!

A hagyományokhoz híven idén is összegyűjtük a térség szüreti rendezvényeit, hogy olvasóink minél könnyebben elérhessék a remek programokat. A felvonulások kihagyhatatlan résztvevője a szőlő, a bor és persze a remek muzsika, íme az idei felhozatal:

Kultúra Szeptembertől indul a táncház szezon Piliscsabán

Szeptembertől indul a táncház szezon Piliscsabán
A Piliscsabai Táncház Egyesület zenés mulatságain mindig remek a hangulat! Ez nem lesz másképp a következő hónapokban sem, hiszen szeptembertől kezdődik az újabb szezon. Az évadnyitó eseményt követően palatkai, széki és kalotaszegi táncokat lejthetnek majd a Klarissza-házba látogatók.

Közélet Programajánló: táncház és lovas nap Piliscsabán

Programajánló: táncház és lovas nap Piliscsabán

A hétvége sem telhet el színes programok nélkül: október 15-én, szombaton a Piliscsabai Táncház Egyesület vár mindenkit egy táncos estére, míg október 16-án, vasárnap a lovasok gyűlhetnek össze egy különleges napra a Cserkész Lovardában.

Közélet Milyen programok lesznek a hétvégén a térségben?

Milyen programok lesznek a hétvégén a térségben?

Szeptember harmadik hétvégéje is színes programokat ígér a térségbelieknek. Pilisvörösváron a Fogarasy Attila által szerkesztett könyvet mutatják be, Zsámbékon Pálos Napforduló Ünnepségre várnak mindenkit. Az állatbarátok pedig bográcsolás közben megismerhetik az Ürömi menhely védenceit.

Közélet Farsangi mulatság Zsámbékon

Farsangi mulatság Zsámbékon

Magyar-sváb közösség építő, hagyományőrző, zenés, táncos mulatságra várnak a szervezők minden lakost február 15-én, vasárnap Zsámbékon. A farsangi lovaglás mellett, fánksütő verseny és kézműves játszóház is lesz a rendezvényen.

Farsangi koncert és táncház Piliscsabán

Farsangi koncert és táncház Piliscsabán

Február 13-án, pénteken koncertet adnak Piliscsabán a palatkai adatközlőkkel, a zeneiskola tanáraival, és az Ágas-bogas zenekarral, majd a Magyarpalatka és más tájegységek táncaival várják a szervezők az érdeklődőket táncházba.

Kultúra Gyertyagyújtás, vásár - Decemberi programok Pilisborosjenőn

Gyertyagyújtás, vásár - Decemberi programok Pilisborosjenőn
Decemberben adventi gyertyagyújtással, karácsonyfa-állítással és még sok más programmal vár minden érdeklődőt a Reichel József Művelődési Ház Pilisborosjenőn.
 

Kultúra November 21-én lesz a következő piliscsabai táncház

November 21-én lesz a következő piliscsabai táncház

Erzsébet napi táncház lesz 2014. november 21-én, pénteken a piliscsabai Páduai Szent Antal Iskolában (Béla király u. 72.) Pali Marcival és bandájával. A széki táncrendek között szilágysági, felcsíki, kalotaszegi, bődi, bonchidai táncok várhatóak.

Kultúra Táncház, Kecskefesztivál - Májusi programok Pilisborosjenőn

Táncház, Kecskefesztivál - Májusi programok Pilisborosjenőn

Májusban a Kerekes Táncház, Majális és Gyereknap várja a kicsiket Pilisborosjenőn, a Reichel József Művelődési Házban.  A felnőttek pedig szétnézhetnek a Bolhapiacon és a Kecskefesztiválon is.

Kultúra Idén is lesz SÖRünnep Solymáron (+Kedvcsináló videó)

Idén is lesz SÖRünnep Solymáron (+Kedvcsináló videó)

Április 26-án, szombaton 16 órától II. solymári SÖRünnep az 1516-os Reinheitsgebot (bajor sörtisztasági törvény) jegyében.  A jó hangulatról többek között a Die Adlersteiner zenekar  és a német nemzetiségi tánccsoportok fognak gondoskodni. Zene, tánc és sör minden mennyiségben.

view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Fiat márkaszerviz Pilisszentivánon. A cég egyik fő tevékenysége a gumiabroncs és felni kereskedés.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel