Erdő-mező Az enyhébb időjárás ellenére még csúszósak a túraútvonalak

Az enyhébb időjárás ellenére még csúszósak a túraútvonalak
Az enyhülő időjárás sokakat a természetbe csalhat, azonban még ilyenkor is fontos szem előtt tartani, hogy az erdőben a városihoz képest merőben más állapotok uralkodhatnak, és a természet ilyenkor sem játszótér - olvasható a Pilis Parkerdő Zrt. közleményében.

Közélet Nedves, hókásás, csúszós utakra kell számítani a térségben is

Nedves, hókásás, csúszós utakra kell számítani a térségben is
Az ország északi részén, továbbá Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében szállingózik a hó, havazik, vagy havas eső hullik. A Dunántúlon és a Duna-Tisza közén többfelé, valamint Kisújszállás térségében ónos eső esik.

Erdő-mező Jégzajlás a Dunán - Gyönyörű légi felvétel Esztergomból

Jégzajlás a Dunán - Gyönyörű légi felvétel Esztergomból

Legutóbb a befagyott esztergomi Palatinus-tavat mutattuk be olvasóinknak madártávlatból, ezúttal pedig a Duna esztergomi szakaszáról készített légi felvételben gyönyörködhetünk. Köszönjük Tóth Krisztiánnak a videót!

Közélet Extrém hideg hétvége a térségben (Percről-percre)

Extrém hideg hétvége a térségben (Percről-percre)
Az OMSZ előrejelzése szerint szeles, hideg idő várható a hétvégén, néhol akár mínusz 24 fokig is hűlhet a levegő. A térségben is extrém hidegre kell számítani, ezért folyamatosan frissülő tudósítást indítunk, hogy segíthessünk, és mindenről tájékoztathassunk a helyi lakosokat.

Kék hírek A hideg időjárás miatt figyelőszolgálat alakult Tinnyén

A hideg időjárás miatt figyelőszolgálat alakult Tinnyén
„Értesítem a Tisztelt Lakosokat, hogy a rendkívüli hideg időjárásra való tekintettel megszervezzük a figyelőszolgálatot. Az egészségre veszélyes kihűlések elkerülése érdekében kérünk mindenkit, hogy a környezetében élő idős, beteg emberekre fokozottan figyeljenek" - tájékoztatja a lakosokat Krix Lajos polgármester.
 

Közélet Melegedőhelyek listája a térségben

Melegedőhelyek listája a térségben
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közzétette az elérhető melegedőhelyek listáját. Ezeket akkor üzemelik be, ha például sérül a távhőszolgáltatás vagy az elektromos hálózat, és az áramkimaradás miatt többen nem tudnak otthon fűteni.

Közélet Rendkívüli hidegre kell számítani - Figyeljünk embertársainkra, állatainkra!

Rendkívüli hidegre kell számítani - Figyeljünk embertársainkra, állatainkra!
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a hétvégén rendkívül hideg idő várható, ami számos veszélyt rejt magában. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Budaörsi Rendőrkapitányság és az Ürömi Menhely is felhívást tett közzé!

Videó Madártávlatból az esztergomi Palatinus-tó (+légi felvétel)

Madártávlatból az esztergomi Palatinus-tó (+légi felvétel)

Tóth Krisztián már számos légi felvétellel ajándékozott meg minket. Legutóbb a zúzmarától fehérbe borult dobogókői tájat mutattuk be honlapunkon, de karácsony előtt osztottuk meg azt a videót is, amelyben az ünnepi fénybe öltöztetett Esztergomot csodálhattuk meg. Mai cikkünkben pedig az esztergomi Palatinus-tóról készült látványos videót mutatjuk meg.

Erdő-mező Fantasztikus madártávlatból a fehérbe öltözött Dobogókő (Videó)

Fantasztikus madártávlatból a fehérbe öltözött Dobogókő (Videó)

Az elmúlt napokban az ország legtöbb erdeje fehérbe öltözött a zúzmarától. Csodálatos, karácsonyi hangulatot áraszt a természet komolyabb havazás nélkül is. Nincs ez másként a Pilisben sem. Tóth Krisztián szerkesztőségünkhöz eljuttatott gyönyörű légi felvételén egészen káprázatos az erdő Dobogókőn.

view counter

Közelgő események

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Fiat márkaszerviz Pilisszentivánon. A cég egyik fő tevékenysége a gumiabroncs és felni kereskedés.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel