Kék hírek Németországból kaptak tűzoltóautót a piliscsabai önkéntes tűzoltók

Németországból kaptak tűzoltóautót a piliscsabai önkéntes tűzoltók
A Piliscsabai Önkéntes Tűzoltóság a település testvérvárosától, Möckmühlből kapott használt tűzoltóautót, amely mostantól a piliscsabaiak életét és értékeit védi majd.

Sport Focival mélyítették a testvérkapcsolatot Pilisszentivánon (+VIDEÓK, KÉPEK)

Focival mélyítették a testvérkapcsolatot Pilisszentivánon (+VIDEÓK, KÉPEK)
Pilisszentiván már hetek óta futballünnepre készül, hiszen az idei Napforduló Fesztivál nyitórendezvényeként testvértelepülésük, Marktleugast focicsapatát látták vendégül június 17-én, délután. A barátságos mérközés végül 2-2-es döntetlennel zárult.

Kultúra Trina Orchestra - Három testvérváros zenei projektje Pilisvörösváron

Trina Orchestra - Három testvérváros zenei projektje Pilisvörösváron

Az európai fiatalok zenei kalandja július 20. és 28. között Pilisvörösváron folytatódik. Az egy hetes felkészülés után Gerstetten (Németország), Cébazat (Franciaország) és Pilisvörösvár települések közös programsorozatának keretében 26-án, pénteken 19 órától a Művészetek Háza színháztermében (Fő u. 127.) nagyszabású koncertet adnak az említett városok ifjúsági fúvószenekarai.

Közélet Német polgármesterek érkeznek Pilisvörösvárra

Német polgármesterek érkeznek Pilisvörösvárra

Június 15-én 25 baden-württembergi polgármester látogat Pilisvörösvárra. A küldöttség érkezésének célja, hogy tájékozódjék a nemzetiségek magyarországi helyzetéről és a magyar önkormányzatiságról. A csoportot az önkormányzat és a nemzetiségi önkormányzat fogadja, majd látogatást tesznek a helyi sörfőzdében is.

Kultúra Vörösvári delegáció Gröbenzellben

Vörösvári delegáció Gröbenzellben

Vörösvári delegáció tett látogatást németországi testvérvárosában, Gröbenzellben. A Gromon István polgármester által vezetett delegáció Gröbenzell 60. évfordulójának ünnepségére érkezett a városba, hogy együtt ünnepeljenek az ott élőkkel.

Közélet A felvidéki Stomfa lett Nagykovácsi testvértelepülése

A felvidéki Stomfa lett Nagykovácsi testvértelepülése

2011. májusában döntött a testület arról, hogy kialakítja (egy uniós pályázati lehetőséget figyelembe véve) az első hivatalos testvérvárosi kapcsolatát. A kapcsolatfelvételt követően a szlovákiai városból voltak nálunk a Crosskovácsi rendezvényen, illetve gyermek delegáció érkezett a Nemzetközi Táborba is.

Közélet Hídlap: Testvértelepülési találkozó a csévi búcsún

Hídlap: Testvértelepülési találkozó a csévi búcsún
Igram és Tardoskedd településeket hívta meg Piliscsév múlt hétvégére, az idei búcsújára, mellyel így egybekötve testvértelepülési találkozót is rendezett a község. Az eseményen a hagyományos búcsús programok mellett bemutatkoztak az egyes települések egyebek közt intézményeikkel illetve civil szervezeteikkel.

Közélet Testvérvárosi jubileumot ünnepelnek Pilisvörösváron pénteken

Testvérvárosi jubileumot ünnepelnek Pilisvörösváron pénteken

Immáron 15 éve létezik partnerkapcsolat Pilisvörösvár és a németországi Gerstetten város között, ezért a pilisi településen szeptember 23-án 19 órától jubileumi ünnepséget tartanak. A helyszín az augusztusban átadott Városi Ügyfélszolgálat Díszterme.

Önkormányzati hírek A piliscsabaiak látogatása Velky Lapás társközségbe

A piliscsabaiak látogatása Velky Lapás társközségbe

2011. szeptember 10-én Velky Lapás testvértelepülési önkormányzata meghívásnak eleget téve részt vettünk a szombati rendezvényükön. Gáspár Csaba polgármester, felesége, Andrea asszony, a Szlovák Kisebbségi Önkormányzat részéről Funk Gyula, Flórián Stefánia, Matejka Károly, Kucsera Gyula, illetve Göndös Józsefné, Kiss István és Bélik Márton vettek részt a programon.

Közélet A hétvégén rendezik meg a Csévi Napokat és a Csévi Búcsút

A hétvégén rendezik meg a Csévi Napokat és a Csévi Búcsút

A hétvégén, szeptember 10-től 12-ig rendezik meg a Csévi Napokat és a 2011-es Csévi Búcsút, ahol jelen lesznek Piliscsév testvértelepüléseinek, Igramnak és Tardoskeddnek a képviselői is. Szentmise, utcabál, focimeccs, tűzijáték - csak néhány motívum a pilisi település programjából.

view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Első és egyedülálló 4 csillagos szálloda a Zsámbéki-Medencében.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel