Videó A solymári vár végnapjai - Újabb kisfilmen elevenedik meg a múlt

A solymári vár végnapjai - Újabb kisfilmen elevenedik meg a múlt

„Új kisfilm készült a solymári várról a Mentaar grafikai stúdió jóvoltából, amelyben az utolsó solymári várnagy siralmait halhatjuk és a vár pusztulásának egyik verzióját illusztrálja" - olvasható a Szépsolymár Facebook-oldalán.

Erdő-mező Kirándulás Aynard lovag várába

Kirándulás Aynard lovag várába
A Piliscsabai ,,Klotildliget " Községszépítő és Természetvédő Egyesület szeretettel vár minden érdeklődőt a XI. emléktúrára, amelyet Piliscsaba 743 éves, 1274. május 17-i határbejáró oklevelének tiszteletére rendeznek. A túra útvonala Hajnár mezején keresztül visz, Aynard lovag várának egykori helyére.

Kultúra Hétvégére kinyit a Solymári Vár

Hétvégére kinyit a Solymári Vár
Rendkívüli nyitva tartás lesz hétvégén a Solymári Várban - hívta fel a figyelmet a szezonnyitásra a Solymár Online. A helyi hírportál információi szerint a látogatókat szombaton és vasárnap 10 és 18 óra között várják.

Kultúra Wass Albert munkássága - száműzött magyar irodalom Pilisszentivánon

Wass Albert munkássága - száműzött magyar irodalom Pilisszentivánon
Február 19-én, csütörtökön a pilisszentiváni iskolában tartja következő előadását Takaró Mihály irodalomtörténész, melyen Wass Albert munkássága lesz a téma.

Kultúra Történelmi előadássorozat Perbálon

Történelmi előadássorozat Perbálon

Történelmi előadássorozatra várnak a szervezők minden érdeklődőt Perbálon. Az első alkalmat február 12-én, csütörtökön Ungváry Krisztián történész közreműködésével tartják. Márciusban Hazenauer Dániel és Radványi Béla előadása lesz hallható.

Kultúra Ismét Szent Korona Konferenciára hív Dr. Varga Tibor alapítványa

Ismét Szent Korona Konferenciára hív Dr. Varga Tibor alapítványa

Az év utolsó napjaiban különféle témájú előadásokkal, ingyenes rockkoncerttel (Historica Zenekar), gyermekprogramokkal (íjászat, kézműves foglalkozás), kézműves vásárral és büfével várja vendégeit a Szent Korona Országáért Alapítvány Budakalászon, a IX. Szent Korona Konferencia keretein belül. A belépés minden három napon (december 27-28-29. - szombat-vasárnap-hétfő) ingyenes!

Kultúra Nyírő szelleme hamarosan Vörösváron virraszt majd - Szeptemberi események a Mű-hely Galériában

Nyírő szelleme hamarosan Vörösváron virraszt majd - Szeptemberi események a Mű-hely Galériában

125 éve született Nyírő József erdélyi magyar író, közíró és katolikus pap, a találékony Uz Bence alakjának megálmodója. Többek között egy vele kapcsolatos rendezvény is lesz a jövő hónapban a pilisvörösvári Mű-hely Galériában, de az őstörténet tudományos vizsgálata ezúttal sem fog háttérbe szorulni.

Kultúra A várva várt Várjátékok - Szeptember 5-én jön a folytatás

A várva várt Várjátékok - Szeptember 5-én jön a folytatás

Idén lesz nyolc éves a Pilisborosjenői Várjátékok és a Nemzetiségi Népművészeti Fesztivál. Koncertek, kirakodóvásár, gyerekprogramok, középkori hangulat.

Kultúra Radványi Béla ismét kirándulni hív

Radványi Béla ismét kirándulni hív

A közel két évig tartó piliscsabai határbejárás tavaly májusi befejezése után az ötletgazda, Radványi Béla történész és könyvtáros barátaival együtt ezúttal egy kellemes, 9 kilométeres emléktúrára várja az érdeklődőket. Az úticél Aynard várának egykori helye.

Kultúra Elkészült a harmadik Radványi-könyv, bemutató csütörtökön

Elkészült a harmadik Radványi-könyv, bemutató csütörtökön

A Kettőskereszt fiai - ezzel a címmel mutatja be új művét Radványi Béla egyetemi könyvtáros (Pázmány Péter Katolikus Egyetem) és történész május 22-én, csütörtökön 18 órától, a piliscsabai Klarissza Házban (Templom tér 9.). Szervező: Művelődési Információs Központ és Könyvtár.

view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Állatorvosi rendelő és kutyakozmetika Pilisvörösváron.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel