Kék hírek Két turista tévedt el éjjel a fagyos, pilisi erdőben

Két turista tévedt el éjjel a fagyos, pilisi erdőben
Szombat este két turista letért a kijelölt útról, és eltévedt a Pilisben - közölte a Varkapu.info regionális portállal a Pilisjászfalui Polgárőrség. A rendőrség nagy erőket mozgósított a felkutatásukra: helikopter, a hegyi mentők, a katasztrófavédelem emberei és polgárőrök egyaránt keresték a rendkívüli hidegben eltévedt kirándulókat.

Erdő-mező Az év legjobb ökoturisztikai létesítményei között a Budakeszi Vadaspark (+Lista)

Az év legjobb ökoturisztikai létesítményei között a Budakeszi Vadaspark (+Lista)
Szeptember 27-én hirdették ki a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség közös, „Az év ökoturisztikai létesítménye 2016” pályázatának győzteseit.

Kék hírek Eszméletlen embert hoztak le egy Dobogókő környéki szikláról a tűzoltók

Eszméletlen embert hoztak le egy Dobogókő környéki szikláról a tűzoltók
Turisták találtak rá arra az eszméletlen emberre, akit tűzoltók hoztak le egy Dobogókő környéki szikláról. Az esethez az esztergomi hivatásos tűzoltókat és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották. 

Erdő-mező Új kilátópontot és turistaházat avattak a Hármashatár-hegyen (+KÉPEK)

Új kilátópontot és turistaházat avattak a Hármashatár-hegyen (+KÉPEK)
Nem éppen hamisítatlan júliusi időjárás kíséretében adta át a Pilisi Parkerdő Zrt. a Hármashatár-hegyen megvalósított legújabb turisztikai beruházásait. A kilátópont átadása szó szerint a felhők között történt, így az egyébként csodálatos panorámában senki nem gyönyörködhetett. 

Közélet Átadták az ország egyik legkülönlegesebb kilátóját Piliscsabán

Átadták az ország egyik legkülönlegesebb kilátóját Piliscsabán
Új kilátó épült a Piliscsaba határában lévő, 447 m magas Nagy-Kopasz hegy tetején. A népszerű, fából készült építő-logikai játék, a Jenga alapján tervezett, 11,5 méter magas építmény Dévényi Antalról, Bedő Albert-díjas erdészről kapta a nevét. Az avató ünnepségen Habsburg Mihály főherceg, Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter, Dr. Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott, valamint Zambó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója mondott köszöntőt. 

Erdő-mező Épül a Jenga-torony kilátó a piliscsabai Nagy-Kopaszon (+KÉPEK)

Épül a Jenga-torony kilátó a piliscsabai Nagy-Kopaszon (+KÉPEK)
A Varkapu.info már korábban bemutatta azt a tervet, amely szerint a Piliscsaba felett magasodó Nagy-Kopaszon egy 11 méternél is nagyobb, különleges kilátó épül majd. A "Jenga-torony" építése folyamatban is van, amiről a Pilisi Parkerdő Facebook oldala tett közzé két fotót.

Erdő-mező Több mint 11 méteres Jenga-torony épül a piliscsabai Nagy-Kopaszon

Több mint 11 méteres Jenga-torony épül a piliscsabai Nagy-Kopaszon
A piliscsabaiak és a természetjárók számára örömhír, hogy a Pilisi Parkerdő Zrt. új kilátó építését kezdi meg a Piliscsabától északra fekvő Nagy-Kopaszon. Az építménnyel már a második hasonló elnevezésű pilisi helyszínen gyönyörködhetünk a látványban, hiszen a Nagykovácsitól délre található Nagy-Kopaszon már évek óta kedvelt túracélpont a Csergezán Pál-kilátó.

Erdő-mező Az egész Vörösvári-medencét látni lehet majd az új kilátóból (+Látványtervek)

Az egész Vörösvári-medencét látni lehet majd az új kilátóból (+Látványtervek)
A Pilisi Parkerdő Zrt. turisztikai fejlesztései sorában a Pilis-tetőn található, hajdani geodéziai torony születik újjá kilátóként. A régóta tervezett új kilátót várhatóan már az őszi kirándulószezonban átadják a nagyközönségnek.

view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Első és egyedülálló 4 csillagos szálloda a Zsámbéki-Medencében.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel