Közélet Csodálatos volt a pilisvörösvári virágszőnyeg Úrnapján (+KÉPEK)

Csodálatos volt a pilisvörösvári virágszőnyeg Úrnapján (+KÉPEK)

Idén is csodálatos virágszőnyeg készült Úrnapján a pilisvörösvári Templom téren, ahol a hagyományokhoz híven körmenetet is tartottak. A Varkapu.info részére Völgyi Hajnalka küldött csodálatos képeket a virágokból készített alkotásokról.

Kultúra Böjte Csaba májusban Pilisszántón tart szentmisét

Böjte Csaba májusban Pilisszántón tart szentmisét
Május 13-án a pilisszántói Boldogasszony Kápolnánál tart szentmisét Böjte Csaba ferences rendi szerzetes. Csaba testvért délelőtt 11 órától hallgathatják meg a hívők.

Kultúra KÖSZI Napvető nyári táborok Piliscsabán

KÖSZI Napvető nyári táborok Piliscsabán
A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) 2017 nyarán Piliscsabán rendezi meg a 21. KÖSZI Napvető nyári táborait.

Közélet Katolikus óvoda nyílik Pilisborosjenőn

Katolikus óvoda nyílik Pilisborosjenőn
Katolikus óvoda nyílik Pilisborosjenőn, az Iskola utca 2. szám alatt, amelynek részleteiről az első szülői tájékoztatót január 16-án, 19:15-kor tartják az ürömi plébánia hittantermében. Gyetván Gábor plébános a rendezvényen a szülők felmerülő kérdésekre is válaszol.

Kultúra Áldást osztó Jézus szobrot szentelnek Pilisszántón

Áldást osztó Jézus szobrot szentelnek Pilisszántón
December 21-én, szerda reggel 8 órakor leplezik le és szentelik meg a Máhr Ferenc alkotta „Áldást osztó Jézus” szobrot Pilisszántón. Az alábbiakban Szőnyi József meghívóját közöljük:

Kultúra Alapítójuknak állítottak szobrot a pilisvörösvári Szent Erzsébet Otthonban

Alapítójuknak állítottak szobrot a pilisvörösvári Szent Erzsébet Otthonban
Manhertz Erzsébet SJC 1980-ban alapította szülővárosában a Szent Erzsébet Otthont a Kanadában általa meghonosított idősgondozási rendszer mintájára. Október 4-én, halálának hatodik évfordulóján az intézmény parkjában megáldották Erzsébet nővér és Mindszenty József bíboros szobrát.

Kultúra Erdődi Ferenc pomázi plébános lett

Erdődi Ferenc pomázi plébános lett
Erdő Péter bíboros, esztergomi érsek több személyi és szervezeti változásról is döntött az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében. Ezek közül az egyik, hogy Erdődi Ferenc plébániai kormányzót, a Pomázi Szent István Király Plébánia és a Csobánkai Szent Anna Plébánia kormányzóját – egyéb feladatainak érintetlenül hagyásával – kinevezte a Pomázi Szent István Király Plébánia plébánosává.

Kultúra Piliscsabai és esztergomi helyi frekvenciát kapott a Mária Rádió

Piliscsabai és esztergomi helyi frekvenciát kapott a Mária Rádió
Négy újabb főváros környéki rádiós műsorszolgáltatási jogosultságot nyert el és két ideiglenes frekvenciát kapott a Mária Rádió Frekvencia Kft. - áll a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) csütörtöki közleményében.

Közélet Új lelkész a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen

Új lelkész a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen
Új lelkésze lesz a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának. Augusztus 1-jei hatállyal Szűcs Balázs helyett Pál Ferencet nevezte ki egyetemi lelkésznek Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek.

Kultúra Újból hidat építenek Pilisszántó és Csíksomlyó közé

Újból hidat építenek Pilisszántó és Csíksomlyó közé
A Csíksomlyói búcsúval egy időben Pilisszántón, a Boldogasszony Kápolnánál idén is pünkösdi  mise lesz a nemzeti egység jegyében. A szombaton 11:30-kor kezdődő misét a Csíkszeredából a Pilisbe érkező Darvas Kozma József atya tartja. A pilisi kereszteskő ezen a napon fent lesz a kápolnában.

view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Fiat márkaszerviz Pilisszentivánon. A cég egyik fő tevékenysége a gumiabroncs és felni kereskedés.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel