Varkapu.info Hírlevél - 2016. szeptember 27. - Szüreti mulatságok, átszakított gázvezeték, M0, októberi robbantási gyakorlatok, stb.

KEDVES OLVASÓNK!
 
Néhány fontos helyi hírrel, információval szeretnénk szolgálni Önnek, mint helyi lakosnak!
 
Munkatársakat keresnek a solymári PEMÜ-be
A PEMÜ Műanyagipari Zrt. felvételt hirdet betanított munkás, géplakatos, elektroműszerész, trafóházi elektrikus, gépi CNC forgácsoló munkakörbe azonnali kezdéssel.
Bővebben >>>
 
Októberben is lesz robbantási gyakorlat Csobánkán
Októberben is több alkalommal lesz hallható Csobánkán és környékén robbantás, hiszen október 12-én, 18-án, 19-én, 25-én és 27-én is gyakorlatoznak a katonák a honvédség gyakorlótérületén. 
Bővebben >>>
 
Átszakítottak egy gázvezetéket Pilisszentivánon, 13 épületet ürítettek ki
Munkagép szakított át egy gázvezetéket Pilisszentivánon, a Ságvári utcában. A megrongált vezetékből szivárgott a gáz, ezért a műszaki mentést végző fővárosi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók harminc embert kísértek biztonságos távolságra a káreset helyszínétől.
Bővebben >>>
 
Hétvégén szüreti felvonulás Solymáron és Piliscsabán
Két őszi programot ajánlunk a hétvégére: Solymáron és Piliscsabán is résztvehetünk a szüreti felvonuláson. A hagyományos eseményt követően mindkét helyszínen bált rendeznek. Solymáron az Adlersteiner zenekar húzza a talaplávalót, míg Piliscsabán az Ungarndeutsche Jungs zenekar zenél.
Bővebben >>>
 
2017 végéig tervezik meg az M0 autóutat a 10-es út felé
Az M0 autóút északi szektorának 11-es út és 10-es út közötti szakaszának előkészítése a 2017. év IV. negyedévéig, az M0 autóút északi szektorának 10-es út és az M1 autópálya közötti szakasz előkészítése a 2018. év III. negyedévéig várható. 
Bővebben >>>
 
Ilyen volt a pilisvörösvári szüreti felvonulás képekben
Szeptember 24-én, szombaton rendezték meg a hagyományos szüreti felvonulást Pilisvörösváron. Az eseményen többek között a helyi iskolák és óvodák növendékei és a Kovács László Kertbarát Kör képviseltette magát.
Bővebben >>>
 
Félszáz szabálysértés Solymáron - A fokozott rendőrségi ellenőrzés eredményei
Mintegy 50 jogsértés során intézkedtek a rendőrök a Solymáron kedden megtartott fokozott rendőrségi akció során. A Varkapu.info regionális hírportál kíváncsi volt arra, hogy pontosan milyen célt szolgált a kiemelt ellenőrzés, és az milyen eredménnyel zárult.
Bővebben >>>
 
Petíciót indítottak a 11-es út budakalászi körforgalma miatt
Online petíciót indítottak a 11-es út környékén élők, amellyel a helyi polgármestereket szeretnék segíteni abban, hogy hatékonyabban tudjanak tárgyalni a Magyar Közút Zrt.-vel. A probléma forrása a budakalászi Auchan előtt fekvő körforgalom, amely komoly dugókat eredményez a csúcsforgalom idején.
Bővebben >>>
 
Egyhetes sztrájk készül a Volánnál
A Volán társaságoknál október utolsó napjától egy hetes sztrájkot hirdet az Autóbusz-közlekedési Szakszervezetek Szövetsége - írja az MTI. 
Bővebben >>>
 
Solymár és Pilisvörösvár kerül hátrányba a Samsung gödi beruházása miatt?
Nagy valószínűséggel az augusztus végén bejelentett 100 milliárdos gödi Samsung beruházás miatt rajzolja át a kormány a Pest megyei támogatási térképet - figyelt fel a minap megjelent kormányhatározatra a portfolio.hu.
Bővebben >>>
 
Mese Matató: kézműves játszóház mesékkel Piliscsabán (+Interjú)
Valachi Kati Mese Matató foglalkozása Piliscsabán óvodásoknak és kisiskolásoknak szól. A résztvevők minden alkalommal egy mesét hallhatnak, majd közösen elkészíthetik természetes anyagokból a történet valamely szereplőjét. A Varkapu.info Valachi Katitól tudott meg további érdekességeket a foglalkozásról.
Bővebben >>>
 
Életünk – Egészségünk: életmód-tanácsadás Pilisszántón
Előadássorozatot tartanak egészségünk és közérzetünk mindennapi kérdéseiről kéthetente csütörtökön a pilisszántói Baross-házban. Az alkalmakra minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Bővebben >>>
 
Manhercz Krisztián lett a junior EB gólkirálya és legjobb játékosa (+VIDEÓ)
Manhercz Krisztián lett a junior Európa-bajnokság gólkirálya és legjobb játékosa - közölte Facebook oldalán a waterpolo.hu portál. A pilisvörösvári vízilabdás 24 gólt dobott a torna során, és bár egy enyhén szólva is furcsa mérkőzés miatt a magyar csapat végül a 7. helyen végzett, ezzel mégis bebizonyította, hogy a hazai vízilabda a világ élvonalába tartozik.
Bővebben >>>
 
Ürömi Menhely: Maya imádja a gyerekeket, mindenkinek örül, de még gazdira vár
A Varkapu.info cikksorozatában az Ürömi Menhely védenceit mutatja be hétről hétre az olvasóknak. Legutóbbi írásunkban a másfél éves Kajla került a középpontba, a mai napon pedig Mayát ismerhetjük meg. Kutyát szeretnél? Akkor, ne habozz: az Ürömi Menhely védencei szeretettel várnak!
Bővebben >>>
 
Pilis-Budai Kutyamentők: Rockyt bántalmazták, de készen áll szeretni
Újabb gazdikereső cikkünkben Rockyt mutatjuk be olvasóinknak. A kutyus jelenleg Leányváron található, és minden álma az, hogy szerető családba kerülhessen.
Bővebben >>>
 
1952-es filmhíradó az ürömi Cservenkov termelőszövetkezetről
Nem mindennapi felvételekre akadtunk a filmhiradokonline.hu segítségével. Az alábbi, 1952-ben készült filmhíradó az ürömi Cservenkov termelőszövetkezetben zajló őszi munkálatokról számolt be. A híradásból ugyanakkor az is kiderül, hogy "szövetkezetüket Cservenkov elvtársról, a Bolgár Kommunista Párt főtitkáráról kívánják elnevezni".
Bővebben >>>
 
Épül a solymári tűzoltószertár - Már a tetőszerkezet készül (+KÉPEK)
A napokban már a tetőszerkezet összeállítása folyik a solymári önkéntes tűzoltók új szertárának építése során. Az önkormányzat és a támogatók, szponzorok által finanszírozott 3 állású szertár gyors beavatkozást tesz majd lehetővé a településen.
Bővebben >>>
 
Nyertes pályázat - Út- és járdajavítás Kesztölcön
14,7 millió Ft-ot nyert Kesztölc Önkormányzata a Belügyminisztérium pályázatán. A pénzből a Széchényi utcában építenek járdát, és javítják, megerősítik az utat.
Bővebben >>>
 
Az év legjobb ökoturisztikai létesítményei között a Budakeszi Vadaspark (+Lista)
Szeptember 27-én hirdették ki a Földművelésügyi Minisztérium és a Magyar Turisztikai Ügynökség közös, „Az év ökoturisztikai létesítménye 2016” pályázatának győzteseit.
Bővebben >>>
 
Egy pilisvörösvári férfi verhette meg a 888.hu portál főszerkesztőjét
Még péntek éjjel vittek be egy 57 éves férfit a rendőrök Pilisvörösvárról. Kihallgatásán beismerte, hogy ő verte meg korábban G. Fodor Gábort, a 888.hu főszerkesztőjét, a Századvég igazgatóját – derül ki a rendőrség szombati tájékoztatásából.
Bővebben >>>
 
Eszméletlen embert hoztak le egy Dobogókő környéki szikláról a tűzoltók
Turisták találtak rá arra az eszméletlen emberre, akit tűzoltók hoztak le egy Dobogókő környéki szikláról. Az esethez az esztergomi hivatásos tűzoltókat és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották. 
Bővebben >>>
 
-- Leiratkozás erről a hírlevélről: http://varkapu.info/newsletter/confirm/remove/efd8d9ceee2t300

view counter
view counter

Programot ajánlok!

Navigáció

Belépés

Szavazás

Hányast adnál a Varkapu.info-nak a térség tájékoztatásával kapcsolatban?:

Cégtár

Első és egyedülálló 4 csillagos szálloda a Zsámbéki-Medencében.

varkapu.info hírlevele

Mindig naprakészen legfrissebb híreinkből!

Tartalom átvétel